Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Szombattól újra lobogni fog a székely zászló Kézdivásárhelyen

Szombattól újra lobogni fog a székely zászló Kézdivásárhelyen - Július 26-án, 20 órakor a székely katonanevelde / kaszárnya előtti téren, ünnepélyesen újra felvonják a székely lobogót, melyet a román hatalom kényszerítésére el kellett távolítani a Gábor Áron térről.

Újra lobogni fog két hatalmas székely zászló Kézdivásárhelyen, ezúttal a régi katonanevelde épülete elé, a Hősök emlékműve két oldalára húzzuk fel a székely lobogókat - jelentette be sajtótájékoztató keretében Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Fejér László Ödön, kézdiszéki parlamenti képviselő, amelyre a céhes városba várják Semjén Zsoltot, Magyarország miniszterelnök-helyettesét is.

A harminc perces ünnepélyes zászlófelvonáson közreműködnek a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület huszárai, Dr. Kádár László huszárőrnagy vezetésével, a Tanulók Klubja fúvószenekara, Gergely Zsolt, a Molnár Józsiás Általános Iskola tanulója, és Dávid István, a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákja.

Szombattól újra lobogni fog a székely zászló Kézdivásárhelyen!

Fotó: Deme Tamás

Július 26-án, 20 órakor a székely katonanevelde / kaszárnya előtti téren, ünnepélyesen újra felvonják a székely lobogót, melyet a román hatalom kényszerítésére el kellett távolítani a Gábor Áron térről. Újra lobogni fog két hatalmas székely zászló Kézdivásárhelyen, ezúttal a régi katonanevelde épülete elé, a Hősök emlékműve két oldalára húzzuk fel a székely lobogókat - jelentette be sajtótájékoztató keretében Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Fejér László Ödön, kézdiszéki parlamenti képviselő, amelyre a céhes városba várják Semjén Zsoltot, Magyarország miniszterelnök-helyettesét is. A harminc perces ünnepélyes zászlófelvonáson közreműködnek a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület huszárai, Dr. Kádár László huszárőrnagy vezetésével, a Tanulók Klubja fúvószenekara, Gergely Zsolt, a Molnár Józsiás Általános Iskola tanulója, és Dávid István, a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákja. Szombattól újra lobogni fog a székely zászló Kézdivásárhelyen! Fotó: Deme Tamás

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!