Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Szórványtalálkozót tartottak Oroszfaluban

Ötödik alkalommal szervezte meg a Berecki Református Missziói Egyházközség a hagyományossá vált szórványtalálkozót, az oroszfalvi templomban vasárnap, szeptember 18-án. Az egyházközséghez tartozó 15 település reformátusai, azok családtagjai, meghívottak  vettek részt a találkozón, közel 180-an, fogalmazta meg Raff Róbert missziói lelkipásztor.

Az ünnepségen, Szőcs László esperes igehírdetését, Raff Róbert missziói lelkipásztor hivatalos beiktatása követte. A hagyománynak megfelelően, Egyed Péter missziói előadó átadta az egyházközség hivatalos jelvényeit: a Szentírást, a templomkulcsot és a pecsétet.

Németh Zoltán János nagyborosnyói lelkipásztor és Rákosi Károly egyházmegyei számvevő köszöntőjét követően Rácz Károly, Kézdivásárhely polgármestere mondott beszédet. Rácz Károly polgármester elmondta, hogy úgy a lelkész, mint a polgármester az emberekért van, és mindkét feladat végzéséhez hivatástudatra és elkötelezettségre van szükség. Továbbá elmondta, hogy mandátuma idején igyekezett a perifériákra is hangsúlyosan koncentrálni, Oroszfaluban például közel 13 milliárd régi lejt költött az önkormányzat útjavításra, kultúrfelújításra, hídépítésre, a templom javítására. Ez utóbbi munkálatra idén 10000 lejt utalt ki a város.

Az egyházközség főgondnoka Ferentzi László berecki iskolaigazgató is köszöntötte a szórványtalálkozó résztvevőit és a lelkipásztort. A főgondnok örömmel nyugtázta, hogy az utóbbi években, az anyagi körülményeknek és a hívek jó hozzáállásának köszönhetően a szórványban a református egyházi élet fellendülésének lehettünk tanúi. A gondnok pozitívnak értékelte az utóbbi években szolgáló lelkészek munkáját is.

Az ünnepség közös úrvacsorázással zárult.
Az istentiszteletet követően a Vadrózsa vendéglőben folytatódott a találkozó, kötetlen hangulatban.

Szabó Katalin sajtóreferens
Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatal
2011. szeptember 20.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!