2017 július 22-23 között a Zöld Nap Egyesület az önkéntesei számára egy újabb csapatépítő tréninget szervezett. A tréning tartalmazott csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint mozgásos játékokat. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes városban és Esztelneken került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A 21 jelenlévő önkéntes betekintést nyert az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismerhettek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy csapat keretén belül. A Haykuhi Harutyunyan EVS önkéntes által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly.

A találkozó során a Zöld Naposok közös énekléssel és tortával ünnepelték meg az egyesület nyolcadik születésnapját is. "Tevékeny nyolc évet tudhatunk magunk mögött, több száz programot és eseményt szerveztünk meg az elmúlt időszakban, és ami a legfontosabb, hogy a hosszú idő alatt remek kis csapattá kovácsolódtunk össze. Bizom benne, hogy az elkövetkező években is legalább ilyen aktívak tudunk lenni." - hangzott el a gondolat az egyesület vezetőjétől. Ezt követően a két napos csapatépítővel kapcsolatos érzések megfogalmazása következett ahol sokan jelezték, hogy jól érezték magukat, feloldódtak, kikapcsolódtak és feltöltődtek. "Úgy érzem, mindenkinek hasznos és tanulságos volt ez az együtt eltöltött időszak. Amit itt ismertünk meg, úgy érzem mindnyájunknak hasznára válik." - nyilatkozta az egyik résztvevő. A csapatépítő végeztével a szervezet önkéntesei átbeszélték az augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal megszervezésre kerülő Elemér a Nemerén - bringás kincskeresés rendezvény fejlesztési tennivalóit is. A programot verőfényes napsütés és jó hangulat zárta.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ayse Büșra Yilmaz