Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Tagtoborzó és túra Torockón

Tagtoborzó és túra Torockón - A torockói, illetve nagyenyedi elszánt fiatalok elhatározták, hogy megalapítják a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom(HVIM) torockói tagszervezetét. Ennek érdekében hívták meg a HVIM tagszervezeteit, elnökeit és alapítóját Toroczkai Lászlót október 12-13 között a festői szépségű Torockóra.Szombaton a Torockói Néprajzi Múzemot látogattuk meg ahol megismertük az erdélyi bányaváros történelmét és hagyományait. Már induláskor akadályba ütköztünk. Öltözéke alapján turistának nézett rendőrfőnök, aki a falu kiskirályának is érzi magát levetette  a zászlóinkat azzal az indokkal, hogy más állam zászlójával a vonulás nem engedélyezett ha csak a román zászló nincs mellette. A székely, árpád-sávos és a HVIM zászlót is levetették.Később újra zászlót bontva a Torockói-hegység lába alatt sétáltunk át Torockószentgyörgyre ahol a helyi középkori várromhoz mentünk fel.Az esti tagtoborzót a jelen levő tagszervezet vezetők annak ellenére is megtartották, hogy Toroczkai László azon nem vehetett részt. Mint megtudtuk Toroczkai Lászlót és családját hosszas vegzatúra után sem engedték át a gúnyhatáron, sőt Erdély és Románia területéről is kitiltották a mozgalom alapítóját. Mindennek ellenére a tagtoborzó sikeresnek mondható. Gúnyhatár ide, vagy oda, Minket nem lehet megállítani.Ez úton is szeretnénk kitartást és sok sikert kívánni az elkövetkezendőkben!Vasárnap a Torockói-hegységhez tartozó Székelykőt vettük célba. A kopár hegytető a maga 1129 méterével szép kilátást nyújtott a környező falvakra és erdőkre.A torockóiak vendégszeretetét az Ágota panzióban élvezhettük ahol mindvégig biztonságban érezhettük magunkat mivel két járőr folyamatosan vigyázott ránk.

A torockói, illetve nagyenyedi elszánt fiatalok elhatározták, hogy megalapítják a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom(HVIM) torockói tagszervezetét. Ennek érdekében hívták meg a HVIM tagszervezeteit, elnökeit és alapítóját Toroczkai Lászlót október 12-13 között a festői szépségű Torockóra.

Szombaton a Torockói Néprajzi Múzemot látogattuk meg ahol megismertük az erdélyi bányaváros történelmét és hagyományait. Már induláskor akadályba ütköztünk. Öltözéke alapján turistának nézett rendőrfőnök, aki a falu kiskirályának is érzi magát levetette  a zászlóinkat azzal az indokkal, hogy más állam zászlójával a vonulás nem engedélyezett ha csak a román zászló nincs mellette. A székely, árpád-sávos és a HVIM zászlót is levetették.
Később újra zászlót bontva a Torockói-hegység lába alatt sétáltunk át Torockószentgyörgyre ahol a helyi középkori várromhoz mentünk fel.

Az esti tagtoborzót a jelen levő tagszervezet vezetők annak ellenére is megtartották, hogy Toroczkai László azon nem vehetett részt. Mint megtudtuk Toroczkai Lászlót és családját hosszas vegzatúra után sem engedték át a gúnyhatáron, sőt Erdély és Románia területéről is kitiltották a mozgalom alapítóját. Mindennek ellenére a tagtoborzó sikeresnek mondható. Gúnyhatár ide, vagy oda, Minket nem lehet megállítani.
Ez úton is szeretnénk kitartást és sok sikert kívánni az elkövetkezendőkben!

Vasárnap a Torockói-hegységhez tartozó Székelykőt vettük célba. A kopár hegytető a maga 1129 méterével szép kilátást nyújtott a környező falvakra és erdőkre.

A torockóiak vendégszeretetét az Ágota panzióban élvezhettük ahol mindvégig biztonságban érezhettük magunkat mivel két járőr folyamatosan vigyázott ránk.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!