2020. október 14-én délután a céhes városi W. Wegener parkban táj(park)futást népszerűsítő versenyre került sor. A rendezvény főszervezője a Zöld Nap Egyesület valamint társszervezője a Wegener Pro Sanitate Alapítvány volt. Az eseményről készült fotók a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán tekinthetők meg.

A táj(park)futáson a meghirdetett négy kategóriából két kategóriában indultak versenyzők. A 10 éven aluliak kategóriában 12 versenyző nevezett be, akik felnőtt kíséretében vehettek részt. A 11-14 év kategóriában hatan regisztráltak be. Tekintettel arra, hogy az időjárás viszontagságai és a kialakult járványhelyzet miatt a rendezvényt négyszer halasztani kellett, a résztvevők száma jelentős volt. A versenyzők benevezéskor kaptak egy térképet és egy kártyát. A térképen a parkban fellelhető fák (nyolc fafajta) voltak feltüntetve, melyeket a szaladóknak kellett megtalálniuk. Minden egyes fa mellett található volt egy doboz, mely matricákat tartalmazott a fa terméseivel. A matricákat a kártyán meghatározott megfelelő pontra, helyesen kellett felragasztani, majd visszamenni a kiinduló pontra. A versenyben díjazták a gyorsaságot valamint a tájékozódási képességet és a fafajták helyes meghatározását is. A szerdai verseny célja a mozgás, táj(park)futás népszerűsítése mellett a W. Wegener park élővilágának, ez esetben fa fajtáinak megismertetése volt.

Nyertesek névsora: 10 éven aluliak: I.díj - 9 éves Akácsos Hanna, II. Díj - 7 éves, Zsigmond Andrea, III. Díj - 10 éves Petrikó János,

11-14 évesek: I.díj. - 11 éves Felszegi Brigitta, II. díj - 11 éves, Molnár Szabolcs, III. díj - 12 éves Koter Krisztián Gedeon

A nyertesek az érem és az oklevél mellett ajándékcsomagokkal térhettek haza, amelyek sportfelszereléseket, könyveket, ill. bögrét vagy plüssmacit tartalmaztak. Az esemény jó hangulatban zajlott, pörgős kis gyerekekkel, akik élvezettel fedezték fel a park fáit. Úgy gondoljuk, hogy szükség van az ehhez hasonló programok szervezésére, ezért a jövőben is lesznek hasonlóak, amennyiben a kialakult járványhelyzet ezt lehetővé teszi. Köszönjük a segítők részvételét és gratulálunk a díjazottoknak!

Támogató: Wegener Pro Sanitate Alapítvány és az Európai Szolidaritási Testület

Fotó: Ayten Kurnaz

Szerző: Derzsi Katalin