A Zöld Nap Egyesület partnerségben a helyi önkormányzattal 9000 lej vissza nem térítendő támogatást nyert el a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány immár tizedik alkalommal meghirdetett „Zöldövezet” program Városi Zöldövezet komponensében. A projekt keretén belül szerda délután a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda tájfutó versenyt szervezett a céhes városi Molnár Józsiás parkban.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

Szerda délután vette kezdetét az első alkalommal megszervezett tájfutás rendezvény több mint negyvenen jelenlévővel, amelynek egyik célja volt a tájfutás népszerűsítése mellett megismertetni a Molnár Józsiás park élővilágát is. A térképen megjelölt ellenőrző pontokat kellett megkeresni a terepen, és a legrövidebb idő alatt a célba érni. A szabályok ismertetése után Kis Emese idegenvezető nagy lelkesedéssel a parkban kijelölt növényeket mutatta be.

A több korosztályban meghirdetett versenybe 37 versenyző nevezett be. A nyertesek névsora:
Gyerek kategória (7-8 évesek): III helyezett - Molnár Fanni, II helyezett - Hodor Hanna és az első helyezett Csáki Antal Zalán.
Gyerek kategória (9-11 évesek): III helyezett - Dimény Kata, II helyezett - Ilyés Beáta és az első helyezett Dimény Gergő
Gyerek kategória (12-15 évesek): III helyezett - Bartók Adél, II helyezett - Bartók Péter és az első helyezett Dimény Áron
Felnőtt kategória: III helyezett - Szőts Tamás, II helyezett - Kocsis Zoltán és az első helyezett Biró Levente
Családos kategória: III helyezett - Vajda család, II helyezett - Kocsis család és az első helyezett Lénárt család

Gratulálunk a nyerteseknek és a résztvevőknek egyaránt.

Támogató: Polgár-Társ Alapítvány és az Erasmus+ program

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Derzsi Eszter és Sebestyén Henrietta