A kézdivásárhelyi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete (ASIMCOV) a cégtulajdonosok tudomására hozza, hogy a Kis és Középvállalkozások, Üzleti Környezet és Turizmus Minisztériuma 8 regionális projektet bonyolít le, de minimis támogatást nyújtva pályakezdő fiatalokat alkalmazó KKV-k számára.
A projekt célja a 2014-ben végzett, fiatal diplomások foglalkoztatási készségeinek fejlesztése és foglalkoztatottsági arányának növelése, állami támogatással fenntartott munkahelyek révén.
A Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (POS DRU) keretében biztosított minimis támogatás időtartama 12 hónap, a finanszírozási szerződések aláírásától számítva. Az igényelhető támogatás minimális értéke 4.000 euró (lejben), felhasználható az alábbi feltételek szerint:
- vissza nem térítendő támogatásként, az alkalmazottaknak járó teljes fizetésköltség fedezésére (Bruttó: 1575 lej / hónap középfokú végzettség esetén, 2328 lej / hónap felsőfokú végzettség esetén; min. 6, max. 12 hónapra. A bérek kifizetésére nyújtott támogatás maximális értéke: nettó 900 lej / hónap – középfokú végzettségre, 1300 lej / hónap – felsőfokú végzettségre;
- Támogatásban részesülő munkahelyek száma, az igénylő vállalkozás kategóriájának függvényében:
 mikrovállalkozások – max. 3 újonnan létrehozott munkahely,
 kisvállalkozások – max. 7 újonnan létrehozott munkahely,
 közepes vállalkozások – max. 15 újonnan létrehozott munkahely.
- A KKV köteles az újonnan létrehozott munkahelyet még legalább annyi ideig megtartani, mint amennyi ideig támogatásban részesült.
- Egy KKV egy szerződést köthet a program lefutási ideje alatt, amelyet kiegészítő okiratokkal lehet módosítani, a pályázati útmutató előírásainak megfelelően.
Iratkozás és bővebb információ: www.aippimm.ro, www.imm.gov.ro

Kézdivásárhely a központi fejlesztési régióba tartozik, erről a projektről – Locuri de muncă pentru TINEri în Bucureşti Ilfov şi Centru – Târgu Mureş, ID 143641 – az alábbi email címeken lehet érdeklődni: csaba.torok@imm.gov.ro, erika_papp@imm.gov.ro