Zöld Nap Egyesület

» Tanulmányi táborban vettek részt

Tanulmányi táborban vettek részt - 2012 július 14-20 között a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület egy hetes tanulmányi tábort szervezett az ojtozi Anselmo fogadóban.Minden nap a reggeli tornákat követően kezdetét vették a tematikus napok. Egy - egy tréner segítségével megismerkedhettek az önkéntesség, az Európai Unió, a környezetvédelem, az elsősegélynyújtás, illetve a hátrányos helyzet tematikák fogalmával. A jelenlévőknek a himnusz, a logó, a napi mottó megtervezése mellett lehetőségük volt az otthonról hozott tudást - tapasztalatot kamatoztatni a műhelymunkák és a vetített-képes bemutatók által.A rendezvény célja, hogy a fiatalokat (szociális vagy földrajzilag hátrányos helyzetű területről származnak stb.) segítse a társadalomban való mélyebb beilleszkedésben, rávilágítsa olyan tényezőkre, melyek elengedhetetlenek a fenntartható civilizációban.A résztvevő fiatalok a közösségi játékok mellett rá ébredhettek a civil szervezeti munka fontosságára is. Részletes bemutatásra került az Európai Unió napján az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat). Az esti programok közül a divatest és a karaoke nyerte el leginkább a résztvevők tetszését. A pénteki táborzárón a 34 jelenlévő eredményes munkáját oklevéllel jutalmazták.A szervezők remélik, hogy a fiatalok rádöbbentek arra, hogy csak azért, mert helyzetük más, mint a többieknek, ha van egy közös út, melyen elindulhatnak, akkor bátran vágjanak neki hisz sikerülni fog a kellő akarat mellett. Ezért is kapta a projekt az 'Egyenlő esélyt mindenkinek' címet. A projekt coach szerepet Derzsi Eszter nagyborosnyói iskolaigazgató-helyettes töltötte be.A projekt a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) Program 1.2 alpontja révén valósul meg.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gayane Asatryan

2012 július 14-20 között a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület egy hetes tanulmányi tábort szervezett az ojtozi Anselmo fogadóban.
Minden nap a reggeli tornákat követően kezdetét vették a tematikus napok. Egy - egy tréner segítségével megismerkedhettek az önkéntesség, az Európai Unió, a környezetvédelem, az elsősegélynyújtás, illetve a hátrányos helyzet tematikák fogalmával. A jelenlévőknek a himnusz, a logó, a napi mottó megtervezése mellett lehetőségük volt az otthonról hozott tudást - tapasztalatot kamatoztatni a műhelymunkák és a vetített-képes bemutatók által.
A rendezvény célja, hogy a fiatalokat (szociális vagy földrajzilag hátrányos helyzetű területről származnak stb.) segítse a társadalomban való mélyebb beilleszkedésben, rávilágítsa olyan tényezőkre, melyek elengedhetetlenek a fenntartható civilizációban.
A résztvevő fiatalok a közösségi játékok mellett rá ébredhettek a civil szervezeti munka fontosságára is. Részletes bemutatásra került az Európai Unió napján az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat). Az esti programok közül a divatest és a karaoke nyerte el leginkább a résztvevők tetszését. A pénteki táborzárón a 34 jelenlévő eredményes munkáját oklevéllel jutalmazták.
A szervezők remélik, hogy a fiatalok rádöbbentek arra, hogy csak azért, mert helyzetük más, mint a többieknek, ha van egy közös út, melyen elindulhatnak, akkor bátran vágjanak neki hisz sikerülni fog a kellő akarat mellett. Ezért is kapta a projekt az "Egyenlő esélyt mindenkinek" címet. A projekt coach szerepet Derzsi Eszter nagyborosnyói iskolaigazgató-helyettes töltötte be.
A projekt a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) Program 1.2 alpontja révén valósul meg.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gayane Asatryan

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!