Zöld Nap Egyesület

» Tanulva cselekedj

Tanulva cselekedj - Péntek délben meghirdetett sajtótájékoztató keretében foglalta össze Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke és a projekt koordinátora az elmúlt 11 hónap tevékenységeit, amelyben a két külföldi önkéntes kulcsszerepet kapott.Ez volt az első ilyen jellegű program Kézdivásárhelyen. A szervezet által megnyert és lebonyolított 'Tanulva cselekedj' projekt, mely a Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action) támogatásával valósul meg. 'Úgy gondoljuk egy nagyon sikeres évet hagytunk magunk után. Gayane Asatryan és Ieva Brikmane EVS lányok új ismeretekkel gazdagodtak, melyek a jövőben csak előnyükre válhatnak. Nyelveket tanultunk, több száz embert megmozgató rendezvényeket szerveztünk a megye különböző területein és nem utolsó sorban pedig megtanultunk toleránsabbak lenni és elfogadni a másságot.' - értekelte a projekt koordinátora.A sajtótájékoztatón Derzsi Katalin mentor ismertette, hogy egy projekt mentora lenni nem egy hagyományos megszokott tevékenység, mint azt ahogyan sokan elképzelnék. Nagyon színessé, érdekessé és értékessé tette mindennapjait. Elsősorban a kulturák közötti különbséget kellett feldolgozniuk a lányoknak, elfogadni a kis városi élet csendességét a fővárosi nyüzsgés után. 'Non formális nevelésre alapuló beszélgetések során segítettem a lányokat a tanulási folyamatban és hiszem azt, hogy sikerrel, hiszen mindketten sok ismerettel gazdagodva mehettek haza. Mindenképp pozitív hatása volt és van a projektnek minden egyes résztvevőre és a közösségre nézve is, ezért újult erővel vágunk bele a következő EVS projektbe egy szük hónap múlva, mely újabb kihívásokkal és érdekességekkel érkezik.' - nyilatkozta a mentor.A zöldek tervei közt szerepel, hogy februárban még három önkéntest fogadnak.

Péntek délben meghirdetett sajtótájékoztató keretében foglalta össze Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke és a projekt koordinátora az elmúlt 11 hónap tevékenységeit, amelyben a két külföldi önkéntes kulcsszerepet kapott.

Ez volt az első ilyen jellegű program Kézdivásárhelyen. A szervezet által megnyert és lebonyolított "Tanulva cselekedj" projekt, mely a Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action) támogatásával valósul meg.

"Úgy gondoljuk egy nagyon sikeres évet hagytunk magunk után. Gayane Asatryan és Ieva Brikmane EVS lányok új ismeretekkel gazdagodtak, melyek a jövőben csak előnyükre válhatnak. Nyelveket tanultunk, több száz embert megmozgató rendezvényeket szerveztünk a megye különböző területein és nem utolsó sorban pedig megtanultunk toleránsabbak lenni és elfogadni a másságot." - értekelte a projekt koordinátora.

A sajtótájékoztatón Derzsi Katalin mentor ismertette, hogy egy projekt mentora lenni nem egy hagyományos megszokott tevékenység, mint azt ahogyan sokan elképzelnék. Nagyon színessé, érdekessé és értékessé tette mindennapjait. Elsősorban a kulturák közötti különbséget kellett feldolgozniuk a lányoknak, elfogadni a kis városi élet csendességét a fővárosi nyüzsgés után. "Non formális nevelésre alapuló beszélgetések során segítettem a lányokat a tanulási folyamatban és hiszem azt, hogy sikerrel, hiszen mindketten sok ismerettel gazdagodva mehettek haza. Mindenképp pozitív hatása volt és van a projektnek minden egyes résztvevőre és a közösségre nézve is, ezért újult erővel vágunk bele a következő EVS projektbe egy szük hónap múlva, mely újabb kihívásokkal és érdekességekkel érkezik." - nyilatkozta a mentor.

A zöldek tervei közt szerepel, hogy februárban még három önkéntest fogadnak.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!