Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Taroltak a kézdiiek - Díjazták a legjobb civil szervezeteket

Taroltak a kézdiiek - Díjazták a legjobb civil szervezeteket - Tarolt Felsőháromszék a Civilek Háromszékért Szövetségnek (CIVEK) a legjobb civil szervezeteket rangsoroló versenyén: az első három helyből kettőt vittek el. Az év legjobb civil szervezete díjat az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi csapata kapta.A CIVEK 2012 óta ítéli oda az Év Civil Szervezete-díjat, tavaly a Háromszéki Közösségi Alapítvány közösségi kártya projektje végzett az első helyen.Berecki Kinga, a CIVEK elnöke szerint az idei sorrend összeállításánál a legfontosabb kritérium az volt, hogy egy szervezet munkája mennyire valós igényt elégít ki, és milyen hatással van a társadalomra. Az idén új szempont volt az is, hogy ingyenes vagy fizetős tevékenységgel pályáztak a civil szervezetek.Az év legjobb civil szervezete díját a kézdivásárhelyi EMI-nek ítélték oda, mert több mint nyolcszáz kétnyelvű táblát helyezett el a városban, és ezzel hangsúlyosan megváltoztatták a település összképét. A második helyre az ugyancsak kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület került a Nemere útja című dokumentumfilmjével, a harmadik helyre pedig a Caritas idősgondozó programját sorolták. Dicséretben részesült a sérült gyerekeknek tábort szervező baróti Laura Ház Egyesület, az Alutus Egyesület 15 ezer facsemetét ültető akciója és a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesület (ZIKE) parkosító tevékenysége.'A lakosság többsége pozitívan fogadta a kétnyelvű táblás akciónkat, de akadt olyan is, aki 'kikérte magának', hogy megmondjuk, saját kerítésére milyen táblát tegyen ki' nyilatkozta Incze Johanna, a győztes szervezet vezetője.Az EMI következő nagy projektjének címe Szeretem Kézdit lesz, általa elsősorban a fiatalokat szeretnék bekapcsolni a város jövőképének formálásába. Részletek az alábbi hivatkozáson:http://www.hirmondo.ro/web/index.php/aktualis/53840-Taroltak-kzdiek.htmlhttp://www.sepsiszentgyorgy.info/rendezvenyek/1499-2014-03-21-12-13-11

Tarolt Felsőháromszék a Civilek Háromszékért Szövetségnek (CIVEK) a legjobb civil szervezeteket rangsoroló versenyén: az első három helyből kettőt vittek el. Az év legjobb civil szervezete díjat az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi csapata kapta.

A CIVEK 2012 óta ítéli oda az Év Civil Szervezete-díjat, tavaly a Háromszéki Közösségi Alapítvány közösségi kártya projektje végzett az első helyen.

Berecki Kinga, a CIVEK elnöke szerint az idei sorrend összeállításánál a legfontosabb kritérium az volt, hogy egy szervezet munkája mennyire valós igényt elégít ki, és milyen hatással van a társadalomra. Az idén új szempont volt az is, hogy ingyenes vagy fizetős tevékenységgel pályáztak a civil szervezetek.

Az év legjobb civil szervezete díját a kézdivásárhelyi EMI-nek ítélték oda, mert több mint nyolcszáz kétnyelvű táblát helyezett el a városban, és ezzel hangsúlyosan megváltoztatták a település összképét. A második helyre az ugyancsak kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület került a Nemere útja című dokumentumfilmjével, a harmadik helyre pedig a Caritas idősgondozó programját sorolták. Dicséretben részesült a sérült gyerekeknek tábort szervező baróti Laura Ház Egyesület, az Alutus Egyesület 15 ezer facsemetét ültető akciója és a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesület (ZIKE) parkosító tevékenysége.

"A lakosság többsége pozitívan fogadta a kétnyelvű táblás akciónkat, de akadt olyan is, aki "kikérte magának", hogy megmondjuk, saját kerítésére milyen táblát tegyen ki" nyilatkozta Incze Johanna, a győztes szervezet vezetője.

Az EMI következő nagy projektjének címe Szeretem Kézdit lesz, általa elsősorban a fiatalokat szeretnék bekapcsolni a város jövőképének formálásába. 

Részletek az alábbi hivatkozáson:
http://www.hirmondo.ro/web/index.php/aktualis/53840-Taroltak-kzdiek.html
http://www.sepsiszentgyorgy.info/rendezvenyek/1499-2014-03-21-12-13-11

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!