A Zöld Nap Egyesület idén április 15 és 17 között hetedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton előadásokat, könyvbemutatót, vetélkedőt szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesznek zöld játékok, gitárest és kerékpár ügyességi verseny is. Az esemény péntek délután 14 órakor a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban amatőr asztalitenisz bajnoksággal kezdődik, melyet partnerségben a helyi Sportirodával szerveznek meg. A bajnokság végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására kerül sor.

Többéves hagyománya van már a gyermekek számára megrendezett ügyességi kerékpáros versenynek, mely 17 órától a sportcsarnok melletti téren kerül lebonyolításra, ahol külön korosztályban fognak versenyezni az óvodások, elemi iskolások, V-VIII. osztályosok és az ifjak. Érdeklődni, jelentkezni a 0725-101263-os telefonszámon lehet. Az első nap zárásaként hét órától a Háromszék Természetkalendáriuma című könyvet mutatják be a Vigadó Galériában. A szerzők (Dombi Szilvia Helga, Gaál Zsuzsanna, Majos Andrea Aranka) látványosan fogják ismertetni, hogy hogyan lehet még színes és érdekes természetkalendáriumokat írni, használva a modern fényképezési lehetőségeket. A könyv a bemutató helyszínén megvásárolható lesz.

Szombat reggel a kézdiszentléleki játszópark átadásán várják a Zöld Naposok a gyerekeket, ahol egy játékos mozgásos vetélkedővel teszik színesebbé a ceremóniát. A sportot és szellemi vetélkedőt egyaránt magába foglaló másfél órás rendezvényre a helyszínen az esemény kezdete előtt egy fél órával jelentkezhetnek 7-14 éves gyerekek, akik csapatokban fogják összemérni képességeiket. Az esemény speciális célkitűzése a gyerekek közösségi életre nevelése, hisz a program során barátságok, ismeretségek alakulnak majd ki a jelenlévők között. Ugyanakkor egymástól is tanulhatnak figyelmet, együttműködést, csoportmunkát, versenyszellemet, kreatív és logikus gondolkodást, melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Este 20 órakor Enrique De Paz Miguel és Csoma Attila ingyenes zenés műsoros estjére kerül sor a Vigadó Galériában.

Vasárnap (április 17) - Sportmotel társalgója
Előadások

11:05 - 11:30 - Sebestyén Tihamér (doktorandusz) - Székelyföld fahulladékainak energetikai hasznosítása
11:35 - 12:05 - Kisgyörgy Zoltán (geológus) - Hogyan védjük a borvíz forrásainkat
12:05 - 12:30 - Bartha Zsolt (geológus) - Székelyföld földtani érdekességei
12:30 - 13:00 - Nagy-Lázár Kincső (natúr szappan és kozmetikum készítő) - Bőrünk védelme természetesen
13:00 - 13:10 - Szünet
13:10 - 13:30 - Silvia Blanco Gonzalez (EVS önkéntes) - Műanyag az Óceánban
13:35 - 14:00 - Bálint Erzsébet (Turulmadár Ifjúsági Iroda) - Platform az önkéntességért
Közreműködik Bandi Zalán

Partnereink: Kézdivásárhely Önkormányzata, Vigadó Művelődési Ház, kézdivásárhelyi Sportiroda, az Erasmus+ program, a Communitas Alapítvány, a New Fashion Rt. és a Zarah Moden Kft

Médiatámogatóink: Kezdi.info, Profi Rádió, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Morfondir, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka