Zöld Nap Egyesület

» Tavaszi Zöld Napok III

Tavaszi Zöld Napok III - A Zöld Nap Egyesület idén március 30 és április 1 között ismét megszervezi a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton bekapcsolódnak a Föld Órájába, előadásokat, konferenciákat tartanak, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesznek zöld játékok és éneklés is.Az esemény pénteken 17 órától a felsőháromszéki civil szervezetek találkozójával veszi kezdetét a kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában (II. emelet). A megbeszélésen a következő témaköröket járják körül: az európai önkéntes szolgálatról (EVS) röviden, bemutatásra kerül, a Zöld Nap Egyesület és partnerei által létrehozott Nemere Útja, válaszokat keresnek arra a kérdésre, hogy melyek azok a problémák, gondok, nehézségek, amelyekkel a helyi civil szervezeteknek szembe kell nézniük, frissítik a Háromszéki civil katalógust, civil rendezvényekről, megmozdulásokról értekeznek.A szombati napon immár harmadszor kerül megrendezésre a régió környezetvédelmi szervezeteinek (gy)ülése. A 10 órától kezdődő kezdeményezés célja elősegíteni az együttműködést a régió zöld civilszervezetei között, ugyanakkor a környezetvédelemmel kapcsolatos főbb problémák, történések megbeszélése.Este a zöldek mindenkit kihívnak a sportcsarnok és a sportpálya melletti térre, hogy gyertyát tartva ebben az évben is csatlakozzanak 20.30 és 21.30 között a Föld Órájá.hoz. A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A megmozdulás közben Fejér Ameli Lilla népdalai fogják elkápráztatni a nagyérdeműt.Vasárnap a programok (a részletes program a felhívás alsó részén található) a Vigadó Művelődési Házban zajlanak. 12 órától környezetvédelmi előadások hangzanak el, ezzel párhuzamosan a Zöld Standnál informálódhatunk, hogyan lehetünk környezettudatosabbak, hogyan élhetünk barátságban a természettel, és a Pro Pectus Egyesülettel zöld játékokat is ki lehet próbálni. Délután 17:00-tól dokumentumfilmet tekinthetnek meg a kíváncsiskodók, természetesen ez is a környezetvédelem témakörét járja körül.11:40-12:00 - Regisztrálás12:00-16:00 - Zöld játékok a Vigadó előterében a Pro Pectus Egyesület önkénteseivel12:00-12:10 - Köszöntő, Zöld Nap élmények12:10-12:50 - Tóth Katalin, környezetvédelmi szakember előadása: Zöld irodák13:00-13:40 - Szőcs Csongor, környezetmérnök hallgató előadása: Hogyan lehet hulladékból terméket előállítani?13:40-14:00 - Szünet, közben ökolábnyom mérés14:00-14:40 - Borbáth Mónika, tájépítész előadása: Tájépítészet Székelyföldön14:50-15:50 - Szabó László, a Sunergizer cég tulajdonosának előadása: A napelemek működése15:50-17:00 - Ebédszünet17:00-17:50 - Erdőről hozott pillanatok: 2011., a medvék éve - Gál László filmje17:50-18:20 - Az előadások értékelése kvíz segítségével18:20-18:40 - A Tavaszi Zöld Napok III eseményeinek fényképes bemutatója, értékeléshttp://zoldnap.info/web/

A Zöld Nap Egyesület idén március 30 és április 1 között ismét megszervezi a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton bekapcsolódnak a Föld Órájába, előadásokat, konferenciákat tartanak, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesznek zöld játékok és éneklés is.

Az esemény pénteken 17 órától a felsőháromszéki civil szervezetek találkozójával veszi kezdetét a kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában (II. emelet). A megbeszélésen a következő témaköröket járják körül: az európai önkéntes szolgálatról (EVS) röviden, bemutatásra kerül, a Zöld Nap Egyesület és partnerei által létrehozott Nemere Útja, válaszokat keresnek arra a kérdésre, hogy melyek azok a problémák, gondok, nehézségek, amelyekkel a helyi civil szervezeteknek szembe kell nézniük, frissítik a Háromszéki civil katalógust, civil rendezvényekről, megmozdulásokról értekeznek.
A szombati napon immár harmadszor kerül megrendezésre a régió környezetvédelmi szervezeteinek (gy)ülése. A 10 órától kezdődő kezdeményezés célja elősegíteni az együttműködést a régió zöld civilszervezetei között, ugyanakkor a környezetvédelemmel kapcsolatos főbb problémák, történések megbeszélése.
Este a zöldek mindenkit kihívnak a sportcsarnok és a sportpálya melletti térre, hogy gyertyát tartva ebben az évben is csatlakozzanak 20.30 és 21.30 között a Föld Órájá.hoz. A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A megmozdulás közben Fejér Ameli Lilla népdalai fogják elkápráztatni a nagyérdeműt.
Vasárnap a programok (a részletes program a felhívás alsó részén található) a Vigadó Művelődési Házban zajlanak. 12 órától környezetvédelmi előadások hangzanak el, ezzel párhuzamosan a Zöld Standnál informálódhatunk, hogyan lehetünk környezettudatosabbak, hogyan élhetünk barátságban a természettel, és a Pro Pectus Egyesülettel zöld játékokat is ki lehet próbálni. Délután 17:00-tól dokumentumfilmet tekinthetnek meg a kíváncsiskodók, természetesen ez is a környezetvédelem témakörét járja körül.

11:40-12:00 - Regisztrálás
12:00-16:00 - Zöld játékok a Vigadó előterében a Pro Pectus Egyesület önkénteseivel
12:00-12:10 - Köszöntő, Zöld Nap élmények
12:10-12:50 - Tóth Katalin, környezetvédelmi szakember előadása: Zöld irodák
13:00-13:40 - Szőcs Csongor, környezetmérnök hallgató előadása: Hogyan lehet hulladékból terméket előállítani?
13:40-14:00 - Szünet, közben ökolábnyom mérés
14:00-14:40 - Borbáth Mónika, tájépítész előadása: Tájépítészet Székelyföldön
14:50-15:50 - Szabó László, a Sunergizer cég tulajdonosának előadása: A napelemek működése
15:50-17:00 - Ebédszünet
17:00-17:50 - Erdőről hozott pillanatok: 2011., a medvék éve - Gál László filmje
17:50-18:20 - Az előadások értékelése kvíz segítségével
18:20-18:40 - A Tavaszi Zöld Napok III eseményeinek fényképes bemutatója, értékelés

http://zoldnap.info/web/

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!