A Zöld Nap Egyesület idén április 20 - 22 között kilencedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton előadásokat, könyvbemutatót, csemeteöntözést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz asztalitenisz bajnokság és kerékpár ügyességi verseny is.

Az esemény pénteken 10 órától kezdődik a Zöld Nap Egyesület irodájában várja azokat, akik szívesen kipróbálnák a külföldi önkénteskedést. Aki jelentkezne európai önkéntesnek, annak a következő pályázati leadási határidő április 26. Ezt követően délután 16 órakor a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban amatőr asztalitenisz bajnoksággal folytatódik, melyet partnerségben a helyi Sportirodával szerveznek meg. A bajnokság végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására kerül sor. Többéves hagyománya van már a gyermekek számára megrendezett ügyességi kerékpáros versenynek, mely 18 órától a sportcsarnok melletti téren kerül lebonyolításra, ahol külön korosztályban fognak versenyezni az óvodások, elemi iskolások, V-VIII. osztályosok és az ifjak. Érdeklődni, jelentkezni a 0725-101263-os telefonszámon lehet.

Szombaton reggel az új református temetőben csemeteöntözéssel folytatódik a rendezvény. A második nap zárásaként 17 órától Vigadó Művelődési Ház Dísztermében könyvbemutatóval egybekötött festmény kiállításra kerül sor. Kis Emese - Háromszéki Emlékfák nyomában című könyvét dr. Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi adjunktus méltatja. Ravasz Erzsébet a témához kapcsolódó festmény kiállítását, valamint az alkotót Kis Emese mutatja be.

Hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Galériában előadások egész sorát hallgathatják végig az érdekeltek.

11:00 - 11:20 - Dósa Csaba (turisztikai szakember) - Ökoturizmusról a Föld Napján

11:25 - 12:00 - Berde Lajos (környezetvédő) - WolfLife - A legjobb gyakorlat megvalósítása a farkas (Canis lupus) megőrzéséért a Keleti Kárpátokban.

12:05 - 12:30 - Herbszt Simon Eszter - Gyógyító illatok nyomában- aromaterápia a hétköznapokban

12:30 - 12:55 - Szünet

13:00 - 13:25 - Kis Emese - A fa szimbólum üzenete a néphagyományban

13:30 - 13:55 - dr. Herbszt Ödön (fogorvos) - Szájtátó – a fogászati higiénia fontosságáról

14:00 - 14:20 - ReforMaraton

Közreműködnek a Bod Péter Tanítóképző diákjai Klára Kamilla, Dombai Hanna, Biró Nóra és Kicsi Kincső-Kriszta

Partnerek: Kézdivásárhely Önkormányzata, Vigadó Művelődési Ház, az Erasmus+ program és a Bod Péter Tanítóképző.

Médiatámogatók: Kezdi.info, Profi Rádió, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka