Egy év szünet után betartva a járványügyi előírásokat a Zöld Nap Egyesület idén április 23 - 25 között tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton érdekes előadásokat, kerekasztal beszélgetést, csemeteültetést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz futóverseny és kerékpár lassúsági versenyt is.

A Tavaszi Zöld Napok legfontosabb célkitűzése az, hogy a három napos program által felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és sarkalja a lakosságot arra, hogy a természet harmóniáját megőrizze a jelen és jövő generációnak. Az idei év jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Az esemény pénteken 14:30 perctől a Sportszálló Társalgójában a Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) közösen egy civil kerekasztal beszélgetéssel kezdődik. A találkozó után a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező ügyességi kerékpáros versenyre várják az érdeklődőket, melyet partnerségben a helyi Sportirodával és Kendu Egyesülettel szerveznek meg 17 órától a Kicsid Gábor sportcsarnok melletti téren. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet. Ezt követően 18 órakor a Sinkovits Stadionban több kategóriában egy amatőr futóversennyel záródik a pénteki nap. A futóverseny végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására is sor kerül.

Szombaton reggel 10 órakor a Sportcsarnok melletti téren csemete ültetésével folytatódik a rendezvénysorozat. Hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Művelődési Ház Dísztermében előadások egész sorát hallgathatják végig az érdekeltek.

11:00 - 11:25 - Fülöp Róbert (Székely Vegán) - Tudatos életmód és önellátás
11:30 - 12:00 - Dr. Szilveszter Szabolcs (környezetmérnök) - A víz tények és számok
12:05 - 12:35 - Rancz Zsolt (amatőr sportoló) - Motiváció mindennap
12:35 - 12:45 - Szünet
12:45 - 13:20 - Szőcs Csongor (őstermelő) - Greenfarm projekt
13:20 - 13:55 - Kiss Zoltán (villamosmérnök) - Rádióamatőrizmus Romániában

A konferencián közreműködik a Bod Péter Tanítóképző diákjai: Budi Babi, Imre Anita, Lukács Szende, Tamás Rebeka. Felkészítő tanár: Kis Emese

Partnerek: Kézdivásárhely Önkormányzata, Európai Szolidaritási Testület, Vigadó Művelődési Ház, kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Kendu Egyesület és a Bod Péter Tanítóképző.

Médiatámogatók: Kezdi.info, Profi Rádió, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka