A Zöld Nap Egyesület idén április 21 - 23 között a Föld Napja alkalmából tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton érdekes előadásokat, kerekasztal beszélgetést, kiállítást, szemétgyűjtést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz asztalitenisz bajnokság és kerékpár lassúsági verseny is.

A Tavaszi Zöld Napok legfontosabb célkitűzése az, hogy a három napos program által felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és sarkalja a lakosságot arra, hogy a természet harmóniáját megőrizze a jelen és jövő generációnak. Az idei év jelmondata: „Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése” Az esemény pénteken 11:00 órától szemétgyűjtési akcióval kezdődik. Az érdeklődőket a Penny Market melletti játszótérre várjuk. Ezt követően 16 órakor a Sportszálló Társalgójában a Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) közösen egy civil kerekasztal beszélgetésre kerül sor. A találkozó keretén belül az Év civil szervezete és az Év önkéntese pályázati kiírást fogják ismertetni. A pénteki nap zárásaként a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező ügyességi kerékpáros versenyre várják az érdeklődöket, melyet partnerségben a Kendu Egyesülettel szerveznek meg 18 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet. A verseny végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására is sor kerül.

Szombaton reggel 11 órakor a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban amatőr asztalitenisz bajnoksággal folytatódik a rendezvénysorozat, melyet az idén is partnerségben a helyi Sportirodával szerveznek meg. Este 19 órától a Vigadó Művelődési Ház Dísztermében az Örmény nemzeti estre kerül sor Alik Mazmanyan és Mariam Evanesyan a Heal the earth, reloaded edition II projekt örményországi ESC önkéntesei által. Hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Művelődési Ház Dísztermében előadások egész sorát hallgathatják végig az érdekeltek.

11:00 - 11:20 - Borsó Andrea, Fábián Edina, Füstös Orsolya, Keresztes Noémi, Szabó Tímea-Barbara (Bod Péter Tanítóképző) - Kézdivásárhely, mint öko város - Felkészítő tanár: Turoczi Andrea
11:25 - 11:50 - Kocsis Enikő (táncoktató) - A T(ánc)-vitamin jótékony hatásai
11:55 - 12:25 - Nagy Lajos (fotóművész) - Fotózzunk a természetben
12:30 - 12:55 - Szántó József (mézeskalács készítő népművész) - Hagyományos mézespogacsa fortélyai
12:55 - 13:10 - Szünet
13:15 - 13:40 - Kozma Orsolya (dietetikus) - Maradékmentés és fenntartható táplálkozás
13:40 - 14:05 - Hodor Andrea (kézműves kisvállalkozó) - Süthető gyurma: a lehetőségek tárháza
14:05- 14:25 - A Bod Péter Tanítóképző, Bútorfestő Szakkörén készült alkotások kiállítása

Közreműködnek a Bod Péter Tanítóképző diákjai: Csiszer Brigitta, Füstös Orsolya-Noémi, Nagy Oláh Adrien, Pakó Kamilla, Ráduly Blanka, Szabó Szilvia, Szabó Tímea-Barbara. Felkészítő tanár: Kis Emese, Gligor Zoltán

Partnerek: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kézdivásárhely Önkormányzata, Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület, Európai Szolidaritási Testület, Vigadó Művelődési Ház, Kovászna Megyei Művelődési Központ, kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Kendu Egyesület, Bod Péter Tanítóképző, Amőba Alapítvány és a Gosp-Com Kft.

Médiatámogatók: Kezdi.info, Profi Rádió, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka