Január 7-10 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a helyi Sportirodával téli napközis tábort szervezett. A táborba tizenhét 7-10 éves helybeli, torjai és kézdiszentkereszti iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9-16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt és különböző kézműves foglalkozásokon fejleszthették ügyességüket. A program keretén belül volt még hóemberépítés, grúz és török táncok elsajátítása, meseolvasás, foci, énektanulás, szaladás és az elsősegélynyújtás fontossága is szerepelt.

A tábor meghívottja volt Oláh Attila paralimpiákon kerékpáros is, aki egy motivációs előadással emelte az esemény színvonalát. Szerda délután a résztvevők a téli amatőr asztalitenisz bajnokság keretén belül mérhették össze rátermettségüket. A tábor tevékenységébe az Environment+ projekt ESC önkéntesei is bekapcsolódtak. A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak.

Partner: Európai Szolidaritási Testület és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Mihály Csaba, Mariam Sargsyan és Hölczer Bernadett