Kézdivásárhely önkormányzata immár negyedik alkalommal hirdet rajzpályázatot a kézdivásárhelyi és a hozzá tartozó falvak óvodásainak és iskolásainak. Advent, ünnep vagy karácsony témában várjuk a munkákat a pályázó személy iskolájának/óvodájának titkárságán november 23-ig, hétfőig.

Az óvoda/iskola a harminc legszebb rajzot küldi be az önkormányzathoz, amelyeket zsűri fog kiértékelni. A pályamunkákat négy korosztályra – óvoda, I-IV., V-VIII. és IX-XII. osztály – osszák, minden kategóriának három nyertese lehet, akiket az önkormányzat ajándékcsomaggal jutalmaz. A legszebb négy rajzot, azaz kategóriánként egyet, karácsonyi üdvözletként használ majd az önkormányzat és a tanintézmények.

A kezdeményezést négy évvel ezelőtt indította el a polgármesteri hivatal, és mivel sikere töretlen, jó lehetőségnek tartja arra, hogy a városban és a hozzá tartozó falvakban tevékenykedő tehetségek még nagyobb terephez jussanak ezáltal. A pályázatra rendszerint több mint 200 munka érkezik be, az első évben, amikor még nem volt előválogató, több mint 400 rajzot kellett szemügyre venni.