Kézdivásárhely önkormányzata ismét a legszebb rajzokat keresi a karácsonyi üdvözleteihez. Az intézmény immár ötödik alkalommal hirdet rajzpályázatot a kézdivásárhelyi és a hozzá tartozó falvak óvodásainak és iskolásainak. A témák nem változnak: advent, ünnep vagy karácsony témában várjuk a munkákat a pályázó személy iskolájának/óvodájának titkárságán november 21-ig, hétfőig.

Ahogyan azt a korábbi években is tették, az iskola vagy óvoda a harminc legszebb rajzot küldi be az önkormányzathoz, amelyeket zsűri fog kiértékelni. A pályamunkákat négy korosztályra – óvoda, I-IV., V-VIII. és IX-XII. osztály – osszák, minden kategóriának három nyertese lehet. A díjazottakat az önkormányzat ajándékcsomaggal jutalmazza. A legszebb négy rajzot, azaz kategóriánként egyet, karácsonyi üdvözletként használja majd az önkormányzat és a tanintézmények.

A pályázatra rendszerint több mint 200 munka érkezik be, az első évben, amikor még nem volt előválogató, több mint 400 rajzot kellett szemügyre vennie a szakmai zsűrinek.