2015. január 30-án a kézdikővári általános iskola meghívásának eleget téve látogatott el a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata Kézdikővárra, hogy nem formális nevelési módszerekkel tudatosítsa a gyerekekben az európai állampolgárság fontosságát valamint a környezettudatosságot.

Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A Zöld Nap Egyesület csapatát a Gondolkodj zölden! Színezd az életet projekt három EVS önkéntese, valamint Ráduly Attila elnök, Kelemen Zsolt környezetmérnök és Derzsi Katalin önkéntesek képviselték.
A félév utolsó napján reggel 9 órától nyílt ki az iskola kapuja a gyerekek számára és a 0-VIII osztályos tanulók három csoportra osztva vehettek részt különböző tematikájú aktivitásokon.
A legkisebbek a 0-II osztályosok Melissa Öller osztrák EVS önkéntes vezetésével egy upcycling műhelymunkát bonyolítottak le megtetőzve sok érdekes játékkal, melynek nagyon örvendtek.
A második csoportban a III-V osztályosok kerültek, ahol Clara Bejarano spanyol EVS önkéntes érdekesebbnél érdekesebb kísérleteket mutatott be, felcsikarva a gyerekek fantáziáját a fizika és környezetvédelem iránt.
A harmadik csoportban, az iskola legnagyobb diákjai kerültek a VI-VIII osztályosok, ahol Celine Berthier francia EVS önkéntes érdekes és tanulságos versenyén vehettek részt. Mindez az Európai Unióról és az európai állampolgárság fontosságáról szólt.

A nap jó alkalmat teremtett arra, hogy a gyerekek új látóteret alakíthassanak ki maguk körül, új játékokat ismerjenek meg és nem utolsó sorban EVS önkénteseink elmondása szerint egy jó lehetőség volt arra, hogy ők is gyakorolják tudásukat a magyar nyelv terén.

A Zöld Nap Egyesület csapata köszönetét fejezi ki a kézdikővári iskola teljes munkaközösségének a tevékenységek lebonyolításában nyújtott segítségérét és nem utolsósorban Hodor Enikő tanítónőnek a meghívást.

Szerző: Derzsi Katalin
Fotó: Kelemen Zsolt