Jazz Café - Jazz Café

Jazz Café

» TIFFSzereda - warm-up screening filmvetítések

TIFFSzereda - warm-up screening filmvetítések - A Tiffszereda, 2014 június 15, 16, és 17.-én három darab filmet vetít a Jazz Cafe udvarában. Az Eldorádó, Csigák és emberek, Aglaja pontban 21:30-kor kerülnek vászonra.Június 15-én, vasárnap este 21:30-tól Eldorádó, 1988-as, magyar filmdráma Bereményi Géza rendezésében.Mesél a történelmi pillanatról, amikor a világ értelmes rendje elveszett, az a rend, melyben működik és szabályoz valamilyen biztos általános egyenértékes.1945. Teleki tér. Monori, a piac királya újrakezdi tevékenységét. Életelve: akinek aranya van, annak mindene van. Neki van. Lánya hazatér Bécsből és fiút szül. Monori két marék ékszer árán megszabadul a vejétől, az unokát ő neveli. 1950. A piac vegetál. Monori szotyolát árul és kivár. Egy rúd arannyal megmenti diftériás unokája életét. 1956. Monori szeretné külföldre juttatni lánya családját. Az aranyrudakat hátizsákba rakja. Az utcákon fegyveres harc, tankok. Monori rosszul lesz. Eljutnak a kórházba, ahol unokája kezébe nyom egy aranyrudat: szerezzen orvost.Június 16-án, hétfőn este 21:30-tól Csigák és Emberek, romániai 2011-es, Tudor Giurgiu rendezésében készült vígjáték.A film egyik erőssége, hogy a balkáni posztkommunista vígjáték-formulát kesernyés tónusokkal árnyalja, folyamatosan a komikum és a komolyság között inog.Egy nagyon merész iróniával Michael Jackson 1992-es koncertje a film 'történelmi' kerete, ami viszont csak az ezredforduló előtti román nyomort emeli ki jobban: a Campulung Muscel-i autógyárat (itt készült anno a legendás ARO terepjáró) bezárni, illetve eladni készül az igazgatója (Dorel Visan) két francia befektetőnek, akik csak az üzem gyártósorában, gépeiben érdekeltek, a minél hamarabbi profit érdekében. A hoppon maradt munkások, élükön egy nőcsábásszal (Andi Vasluianu) elhatározzák, hogy eladják a spermájukat amerikai felhasználásra, és a profitból megvásárolják a gyárat. Csak persze ez nem olyan egyszerű.Június 17-én, kedden este 21:30-tól Aglaja, 2012-es magyar-lengyel-román filmdráma, Deák Krisztina rendezésében.Deák Krisztina mozija hosszú, de egyáltalán nem unalmas, nem a klasszikus narratíva mentén, hanem ügyesen közvetetten, lírai módon, melankolikusan beszélt el egy életrajzot, a műfaj közhelyeit ügyesen kerülve.A magyar-román cirkuszi mutatványos család a jobb élet reményében nyugatra menekül Ceausescu Romániájából a múlt század nyolcvanas éveinek elején. Ha porondon akarnak maradni, egy különleges mutatvánnyal kell kirukkolniuk. A mama, Sabina kidolgozza a mutatványt, melyben a saját haján lóg a kupolában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrködik. A kislánya, Aglaja minden este attól retteg, hogy a mamáját baleset éri. Ez a rettegés átszövi egész életét, pedig egyszer majd ő lép a helyébe.Mindenkit szeretettel várnak.

A Tiffszereda, 2014 június 15, 16, és 17.-én három darab filmet vetít a Jazz Cafe udvarában. Az Eldorádó, Csigák és emberek, Aglaja pontban 21:30-kor kerülnek vászonra.

Június 15-én, vasárnap este 21:30-tól Eldorádó, 1988-as, magyar filmdráma Bereményi Géza rendezésében.
Mesél a történelmi pillanatról, amikor a világ értelmes rendje elveszett, az a rend, melyben működik és szabályoz valamilyen biztos általános egyenértékes.
1945. Teleki tér. Monori, a piac királya újrakezdi tevékenységét. Életelve: akinek aranya van, annak mindene van. Neki van. Lánya hazatér Bécsből és fiút szül. Monori két marék ékszer árán megszabadul a vejétől, az unokát ő neveli. 1950. A piac vegetál. Monori szotyolát árul és kivár. Egy rúd arannyal megmenti diftériás unokája életét. 1956. Monori szeretné külföldre juttatni lánya családját. Az aranyrudakat hátizsákba rakja. Az utcákon fegyveres harc, tankok. Monori rosszul lesz. Eljutnak a kórházba, ahol unokája kezébe nyom egy aranyrudat: szerezzen orvost.


Június 16-án, hétfőn este 21:30-tól Csigák és Emberek, romániai 2011-es, Tudor Giurgiu rendezésében készült vígjáték.
A film egyik erőssége, hogy a balkáni posztkommunista vígjáték-formulát kesernyés tónusokkal árnyalja, folyamatosan a komikum és a komolyság között inog.
Egy nagyon merész iróniával Michael Jackson 1992-es koncertje a film "történelmi" kerete, ami viszont csak az ezredforduló előtti román nyomort emeli ki jobban: a Campulung Muscel-i autógyárat (itt készült anno a legendás ARO terepjáró) bezárni, illetve eladni készül az igazgatója (Dorel Visan) két francia befektetőnek, akik csak az üzem gyártósorában, gépeiben érdekeltek, a minél hamarabbi profit érdekében. A hoppon maradt munkások, élükön egy nőcsábásszal (Andi Vasluianu) elhatározzák, hogy eladják a spermájukat amerikai felhasználásra, és a profitból megvásárolják a gyárat. Csak persze ez nem olyan egyszerű.


Június 17-én, kedden este 21:30-tól Aglaja, 2012-es magyar-lengyel-román filmdráma, Deák Krisztina rendezésében.
Deák Krisztina mozija hosszú, de egyáltalán nem unalmas, nem a klasszikus narratíva mentén, hanem ügyesen közvetetten, lírai módon, melankolikusan beszélt el egy életrajzot, a műfaj közhelyeit ügyesen kerülve.
A magyar-román cirkuszi mutatványos család a jobb élet reményében nyugatra menekül Ceausescu Romániájából a múlt század nyolcvanas éveinek elején. Ha porondon akarnak maradni, egy különleges mutatvánnyal kell kirukkolniuk. A mama, Sabina kidolgozza a mutatványt, melyben a saját haján lóg a kupolában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrködik. A kislánya, Aglaja minden este attól retteg, hogy a mamáját baleset éri. Ez a rettegés átszövi egész életét, pedig egyszer majd ő lép a helyébe.


Mindenkit szeretettel várnak.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!