Zöld Nap Egyesület

» Tisztább a Feketeügy

Tisztább a Feketeügy - Július harmadik hétvégéjén a Zöld Nap Egyesület a Kovászna megyei és a Kézdivásárhelyi Önkormányzat támogatásával második alkalommal szervezett kézdiszéki folyótisztítási akciót.A célul kitűzött több mint tíz kilométeres távot (Nyújtód - Szentkatolna közötti szakasz) megtisztították az aktivisták. A három napos folyótakarítási akciót sikernek könyvelik el a szervezők annak ellenére is, hogy a partnerek túlnyomó többsége nem jelent meg az eseményen.A medertakarítási akciót két héttel ezelőttire harangozták be, de akkor a folyamatos esőzésnek köszönhetően a partnerekkel előzetesen egyeztetve a kezdeményezők úgy döntöttek, hogy elnapolják a rendezvényt. Rossz időben lehetetlen az amúgy is iszapos, saras folyómederben takarítani.A hétvégén több mint két traktor-utánfutónyi szemét gyűlt össze a mederből és a partról. Ágy, sőt kályha is került a szemétbe, meg rengeteg autógumi, ami nagyon próbára tette a résztvevők erejét: egy-egy elsüllyedt, homokkal, iszappal telehordott gumit alig lehetett a mederből valahogy kiásni.A legundorítóbb talált tárgyak: zsákba csomagolt állattetem és használt pelenkák.Esténként dokumentum filmvetítésre és a Lármafa egyesület világzenéjére került sor. Minden résztevő az esemény végeztével egy 'Tiszta Feketeügyet!' felirattal ellátott trikóval és oklevéllel térhetett haza.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gyöne Anna

Július harmadik hétvégéjén a Zöld Nap Egyesület a Kovászna megyei és a Kézdivásárhelyi Önkormányzat támogatásával második alkalommal szervezett kézdiszéki folyótisztítási akciót.
A célul kitűzött több mint tíz kilométeres távot (Nyújtód - Szentkatolna közötti szakasz) megtisztították az aktivisták. A három napos folyótakarítási akciót sikernek könyvelik el a szervezők annak ellenére is, hogy a partnerek túlnyomó többsége nem jelent meg az eseményen.
A medertakarítási akciót két héttel ezelőttire harangozták be, de akkor a folyamatos esőzésnek köszönhetően a partnerekkel előzetesen egyeztetve a kezdeményezők úgy döntöttek, hogy elnapolják a rendezvényt. Rossz időben lehetetlen az amúgy is iszapos, saras folyómederben takarítani.
A hétvégén több mint két traktor-utánfutónyi szemét gyűlt össze a mederből és a partról. Ágy, sőt kályha is került a szemétbe, meg rengeteg autógumi, ami nagyon próbára tette a résztvevők erejét: egy-egy elsüllyedt, homokkal, iszappal telehordott gumit alig lehetett a mederből valahogy kiásni.A legundorítóbb talált tárgyak: zsákba csomagolt állattetem és használt pelenkák.

Esténként dokumentum filmvetítésre és a Lármafa egyesület világzenéjére került sor. Minden résztevő az esemény végeztével egy "Tiszta Feketeügyet!" felirattal ellátott trikóval és oklevéllel térhetett haza.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gyöne Anna

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!