Kézdi.infó - Kézdi.Infó

Kézdi.Infó

» Tizenkét maratoni táv az autonómiáért – körbefutja a Székelyföldet Juhos Gábor magyarországi futó

Tizenkét maratoni táv az autonómiáért – körbefutja a Székelyföldet Juhos Gábor magyarországi futó - Tizenkét nap alatt ötszáz kilométert, naponta egy maratoni távot teljesítene Juhos Gábor magyarországi maratonfutó a Székelyföldön, szeptember 15. és 27. között. A székelyhídi születésű sportoló ezzel kívánja felhívni a figyelmet a Székelyföld autonómiájának fontosságára.Juhos Gábor szeptember 15-én, vasárnap 12 órakor indul a marosvásárhelyi Bolyai-térről, majd tizenkét nap múlva ugyanoda érkezik vissza. Futása során 91 település érintésével áthalad a hét történelmi székely széken (Marosszéken, Udvarhelyszéken, Csíkszéken, Kézdiszéken, Orbaiszéken, Sepsiszéken és Bardóc-Miklósvárszéken). Az atlétához bárki csatlakozhat - saját felelősségére - bármilyen távon, a településeken belül.Juhos Gábor azt tervezi, hogy facsemetét ültet minden olyan településen, ahol áthalad, és minden nap 12 órakor imát mond a Székelyföld autonómiájáért.Aki szeretne együtt futni Juhos Gáborral, érdeklődjön telefonon az EMNT széki elnökeinél, akik tudni fogják, hogy mikorra várható a maratoni futók érkezése az adott településekre.Elérhetőségek: Kézdiszék: Johann Taierling 0747-175857Szeptember 21 - Torja - Kézdivásárhely - Szentkatolna - Imecsfalva - Zabola - Kovászna - Páké -  Barátos.

Tizenkét nap alatt ötszáz kilométert, naponta egy maratoni távot teljesítene Juhos Gábor magyarországi maratonfutó a Székelyföldön, szeptember 15. és 27. között. A székelyhídi születésű sportoló ezzel kívánja felhívni a figyelmet a Székelyföld autonómiájának fontosságára.

Juhos Gábor szeptember 15-én, vasárnap 12 órakor indul a marosvásárhelyi Bolyai-térről, majd tizenkét nap múlva ugyanoda érkezik vissza. Futása során 91 település érintésével áthalad a hét történelmi székely széken (Marosszéken, Udvarhelyszéken, Csíkszéken, Kézdiszéken, Orbaiszéken, Sepsiszéken és Bardóc-Miklósvárszéken). Az atlétához bárki csatlakozhat - saját felelősségére - bármilyen távon, a településeken belül.

Juhos Gábor azt tervezi, hogy facsemetét ültet minden olyan településen, ahol áthalad, és minden nap 12 órakor imát mond a Székelyföld autonómiájáért.

Aki szeretne együtt futni Juhos Gáborral, érdeklődjön telefonon az EMNT széki elnökeinél, akik tudni fogják, hogy mikorra várható a maratoni futók érkezése az adott településekre.
Elérhetőségek: Kézdiszék: Johann Taierling 0747-175857

Szeptember 21 - Torja - Kézdivásárhely - Szentkatolna - Imecsfalva - Zabola - Kovászna - Páké -  Barátos.

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!