November 8-9 között 818 személy vett részt a tizedik alkalommal megrendezett 24 órás futáson. A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Önkormányzat Sportirodája azzal a céllal szervezte meg a napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és tegyenek meg bár egy kört az egészségük érdekében. A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!

A legtöbb szaladó a Petőfi Sándor-, a Turóczi Mózes -, a Molnár Józsiás Gimnáziumból és a Bod Péter Tanítóképzőből érkezett, a sort folytatták a Csipkerózsika Napköziotthon növendékei, a Tanulók Klubja Mazsorett Csoportja, az Apor Péter Szaklíceum tanulói, a KSE jégkorong -, kosárlabda -, jégkorcsolya - čs ifj. labdarúgó szakosztályai és a sportiroda alkalmazottai. Továbbá a nap folyamán szép számban megjelent a kézdivásárhelyi 34. sz. Gábor Áron Cserkészcsapat, a Borosnyay Kamilla elhelyezési központ lakói, az Ashihara Karate sportolói, a NMSK asztaliteniszezői és cselgáncsozói, a Zöld Nap Egyesület önkéntesei, a Trixikidz Egyesület tagjai és a Senso KFT is képviseltette magát. Ugyanakkor éjszakai futást vállalt a Sporting Budo Karate Klub, a Funkcionális Fitnesz, az Old Mickey's Barbell Club csapata, a céhes város tűzoltói és számos "szabadúszó" is.

Legfiatalabb résztvevő Szekrény Asatryan Dániel (9 hónapos), míg a legidősebb Ferencz Gábor (81 éves) volt aki két kört szaladt. A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Bartos Beáta nyújtotta, aki összesen száznégyszer kerülte meg a Sportcsarnokban kijelölt távot. Az esemény hangulatát fél héttől Pap Ágnes zumba oktató sikeres ritmikus mozgása színesítette. A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek. A résztvevők között hétfőn (november 13) 13 órakor ajándékot fogunk kisorsolni a Sportcsarnokban.

Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és a Communitas Alapítvány támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, aki eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez.

A szervezők nevében: Kocsis Zoltán (sportiroda vezető) és Ráduly Attila (ZNE elnök)

Fotó: Ayşe Büşra Yılmaz, Isa Fernandez, Haykuhi Harutyunyan és Ráduly Attila