A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár negyedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek huszonkettedik változatára pénteken október 26-án került sor. A rendezvényen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A nagy hagyománynak örvendő esemény elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosul, de családoknak szóló programok is színesítik az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két órát. "A kezdetektől fogva arra koncentráltunk, hogy az ifjúsági korosztály kiszakadjon a panelből. A grundok lassan megszűntek, a tömbházak között már nem nagyon tudnak a gyerekek játszani, míg a sporttelepeken fizetni kell, ezért is fontos az ilyen jellegű programok szervezése " - hangsúlyozta Ráduly Attila egyesületi elnök.

Az október végi Mozgó Délutánra több mint 80 személy látogatott ki, akik többek között asztaliteniszeztek, szaladtak, métáztak, a Pro Pectus Egyesülettel sakkoztak, a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal gombfociztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat és csapatépítő játékokat próbáltak ki. A színesebbnél színesebb programok színvonalát Dáni Imre és Tóth Zsuzsanna karib eredetű bachata tánc oktatása színesítette. A bachata a salsánál lágyabb hangzású, gyakran vidám hangulatú zenei stílus a Dominikai Köztársaság nemzeti szimbólumává nőtte ki magát. A következő hasonló rendezvényre is szeretettel várnak mindenkit a szervezők, de addig se feledjék, hogy a rendszeres testmozgás egészségünk legjobb karbantartója, az egész szervezetre kedvező hatással van!

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Erasmus+ program biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: László Roland és Pászka Róbert