A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda január 26-án amatőr ifjúsági sportolók számára újra megszervezte a hagyományos Asztalitenisz Bajnokságot a Kicsid Gábor Sportcsarnok előterébe. A péntek délutáni rangadóra különböző korosztályokban több mint ötvenen vettek részt a világ számos pontjáról (Kenya, Törökország, India, Spanyolország, Üzbegisztán, Kirgizisztán és Magyarország) érkezve. A legtöbben a felnőtt férfiak kategóriájában indultak. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A test és a lélek egyensúlyban való edzése érdekében évente négy alkalommal különböző korcsoportok számára megrendezésre kerülnek asztalitenisz bajnokságok. Ez alkalommal is az ifjú fiúk és a lányok külön kategóriában szerepeltek, hat asztalon mérve össze pingpong tudásukat. A hat, illetve öt tagú csoportok első két helyezettje léphetett tovább a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A két órás küzdelem után a következő eredmények születtek.

Nyertesek névsora:

Ifjak: I. Gál Bence, II. Venczel Tamás, III. Hakan Simsek, Hasan Bora
Lányok: I. Koncz Anita, II. Elif Balli, III. Koncz Petra
Nők: I. Aysenur Bayram, II. Berfin Mızrak, III. Derya Yavlar, Nerea Diaz
Felnőttek: I. Vitán Domokos, II. Benkő István, III. Kocsis Zoltán, Mustafa Erol
A remek hangulatú verseny végén a résztvevők érmeket és okleveleket kaptak, a legidősebb résztvevők különdíjban részesültek, senki nem ment haza üres kézzel. Köszönjük a segítők részvételét és gratulálunk a díjazottaknak!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Borsó Andrea és Márton Fanni-Bíborka

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.