2020. február 8-9 között a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára "Töltődjünk fel" címmel az év első csapatépítő tréningjét szervezte meg. A tréning tartalmazott csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint számos mozgásos játékot is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes városban és Kézdialmáson került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A húsz jelenlévő önkéntes először a kézdivásárhelyi Kiss Zoltán rádióamatőr kuckóját látogatta meg, megismerve a rádióamatőrség fogalmát, ezen belül pedig bemutatót hallhattak a szakmai, sport és rádióforgalmi tevékenységekről valamint a rádióamatőr kommunikációs csatornákról is. Ezt követően a Sportszálló Társalgójában a résztvevők egy több órás vetélkedő keretén belül betekintést nyertek az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismertek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy-egy csapat keretén belül. Mindenki nagy örömmel és lelkesedéssel várta a jobbnál jobb kihívásokat. Bíró Levente a szervezet alelnöke által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly. A vacsorát követően egy két órás társasjátékozással zárták a szombati napot.

A rendezvény másnapján a gyalogtúrán volt a hangsúly. A könnyen teljesíthető 9 kilométeres gyalogtúrát követően a két napos csapatépítővel kapcsolatos érzések megfogalmazása következett ahol sokan jelezték, hogy jól érezték magukat, feloldódtak, kikapcsolódtak és feltöltődtek. "Úgy érzem, mindenkinek hasznos és tanulságos volt ez az együtt eltöltött időszak. Amit itt ismertünk meg, úgy érzem mindnyájunknak hasznára válik." - nyilatkozta az egyik résztvevő. A csapatépítő végeztével a szervezet önkéntesei átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is. A programot verőfényes napsütés és jó hangulat zárta.

Támogató: Sportiroda és az Európai Szolidaritási Testület

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Derzsi Katalin