Zöld Nap Egyesület

» Török nemzeti est a Vigadóban

Török nemzeti est a Vigadóban - Május 3.-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület meghívására, az Törökországból érkezett Ahmet Basik a Vigadó földszinti termében telt ház előtt vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szülőhazájába.A jelenlévőket Ráduly Attila a szervezet elnöke köszöntötte. A több mint egy órás angol nyelvű előadást Szabó Attila, a Zöld Nap Egyesület titkára tolmácsolta. Az est házigazdája Ahmet Basik, az Európai Önkéntes Szolgálat önkéntese volt, aki Bukarestben a Barátság Egyesületnél (Asociatia Prietenia) tevékenykedik és súlyosan sérült gyermekekkel foglalkozik.Az érdeklődők megismerkedhettek Törökország történetével, kultúrájával és hagyományaival, megízlelhették a hagyományos török konyha édességét a Lokumot. Az esemény záró akkordjaként lehetőség nyílt a Halay török tánc kipróbálására és a török zenei világ megismerésére is.A nemzeti estek folytatásaként Május 31.-én 18:00 órától Caroline Barth segítségével Németországgal ismerkedhetnek meg a résztvevők. A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gayane AsatryanBővebben: http://zoldnap.info/web/torok-nemzeti-est-vigadoban

Május 3.-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület meghívására, az Törökországból érkezett Ahmet Basik a Vigadó földszinti termében telt ház előtt vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szülőhazájába.

A jelenlévőket Ráduly Attila a szervezet elnöke köszöntötte. A több mint egy órás angol nyelvű előadást Szabó Attila, a Zöld Nap Egyesület titkára tolmácsolta. Az est házigazdája Ahmet Basik, az Európai Önkéntes Szolgálat önkéntese volt, aki Bukarestben a Barátság Egyesületnél (Asociatia Prietenia) tevékenykedik és súlyosan sérült gyermekekkel foglalkozik.

Az érdeklődők megismerkedhettek Törökország történetével, kultúrájával és hagyományaival, megízlelhették a hagyományos török konyha édességét a Lokumot. Az esemény záró akkordjaként lehetőség nyílt a Halay török tánc kipróbálására és a török zenei világ megismerésére is.

A nemzeti estek folytatásaként Május 31.-én 18:00 órától Caroline Barth segítségével Németországgal ismerkedhetnek meg a résztvevők. A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gayane Asatryan

Bővebben: http://zoldnap.info/web/torok-nemzeti-est-vigadoban

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!