2022. február 10-én a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző IX. B kisgyermeknevelő osztályának vendége volt a Zöld Nap Egyesület csapata, Petek Taykan török ESC önkéntesek, valamint Ráduly Attila a szervezet elnöke. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A beszélgetést a tavaly indult Heal the earth, reloaded edition projekt bemutatásával kezdte a szervezet vezetője. Ezt követően pedig ismertették az ESC (Európai Szolidaritási Testület) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. Ismertetve azt, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. Petek egy vetített képes bemutató segítségével Törökország kultúráját, hagyományait, épített örökségét, hírességeit is ismertette. Az esemény zárásaként pedig török néptáncokat próbáltak ki a jelenlévő diákok.

A zöldek köszönik Kis Emese osztályfőnöknek a meghívást. A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Fotó: Ráduly Attila