2016. szeptember 15.-én, csütörtökön este 21:00 órától lép fel a Kézdivásárhelyen a Jazz Café-ban Tóth Viktor & Bird Food Market.




A Bird Food Market Tóth Viktor szaxofonos vezetésével 2012-ben alakult. Zenéjük a modern jazz és hip hop házassága, a Charlie Parkeri be bop hagyaték újraértelmezése, fényes utazás a sosem volt világok felé. Koncertjeiket a minden pillanatban újjászülető zene, az avantgard lelkület, a tört ritmusok sodró pulzálása, és magas szintű improvizáció jellemzi.




„Tóth Viktor a fiatal magyar jazz generáció egyik legtehetségesebb tagja” – írja róla a sajtó, Climbing with mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el, 2011-ben pedig a Fidelio országos szavazásán a 2010-es év jazz személyiségének választották. A szaxofonos saját magát mégis egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre.Legújabb - ötödik -lemeze Szemed Kincse címmel jelent meg nyáron. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Dresch Mihály (sax) Piotr Wojatasik (tp) , John Betsch (dob), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.