Rendkívül izgalmasra sikeredett a női kosárlabda Román Kupa visszavágó mérkőzés a kézdívasárhely-i Sportcsarnokban szombaton délután. A KSE az első mérkőzésen kiharcolt 17 pontos előnnyel a tarsolyában egy picit "dekoncentráltan" kezdte a találkozót. A lányok hiába dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, a dobások pontatlanok voltak így az első 5 percben nem sikerült betalálni a hálóba. A túloldalon a nagyváradiak figyelmesebbek voltak és már a 8-ik pontnál tartottak amire a KSE Debreczi Iringó büntetőjéből megszerezte az első hazai pontot. A negyed folytatásában kiegyensúlyozódott a csata, ám a vendégek megtartották a mérkőzés elején megszerzett 8 pontos előnyt.

A második negyedben változott a játék képe a hazaiak Debreczi Iringó és amerikai Moblay Kayla vezényletével huszáros hajrába kezdtek, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a félidőt megelőző utolsó 10 másodpercre sikerült kiegyenlíteni a tabellán. A nagyszünet után a közönség nagy örömére, folytatódott a KSE jó menetelése és az idő haladtával sikerült az előnyt tovább növelni 18 pontra a tabellán, egészen a negyedik közepéig, amikor két hazai látványos akciót követően két ziccer is kimaradt és utána ismét hullámvölgybe kerültek a vendéglátók, annyira hogy a mérkőzés utolsó másodperceire a váradiak 3 pontra fel tudtak zárkózni.

Összesítésben a KSE egy picit hullámzó teljesítménnyel de jó mérkőzést produkált és két nyereséggel a tarsolyában az első Román Kupa szereplésen továbbjutott a második kőrbe. Gratulálunk csajok ügyesek voltatok! Köszönjük a látványos mérkőzést.

KSE - Nagyvárad-i Egyetem 62-59 ( 7-13;21-15;23=14;11-17 )

A KSE csapata: MOBLEY KAYLA 32p (3x3p, 13 lepattanó, 32 hatékonysági mutató), DEBRECZI IRINGÓ 12p (15 lepattanó, 23 hatékonysági mutató), Danalache Ramona 8p (1x3), Csurulya Helga 5p (1x3), Boloni Noémi 4p, Holinka Hanna 1p, Czimbalmos Timea, Kászoni Boglárka, Istók Anita, Sós Johanna, Lénárt Andrea, Ardelean Rebeka. Edző: Ljubomir Kolarevic.

Nagyvárad-i Egyetem: ANISIA CROITORU 16p, TIEMEY RAE PHIRMAN 12p, IOANA GAVRA 12p, Ruxandra Chis 10p, Kokovay Melania 4p, Anamaria Cimpeanu 5p. Edző Mihai Coldea.