» Túljelentkezés az Adj, király, katonát!-ifjúsági vetélkedőn

Túljelentkezés az Adj, király, katonát!-ifjúsági vetélkedőn - A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elsődleges célja az Adj, király, katonát! - vetélkedővel az, hogy felhívja a figyelmet az erdélyi magyarság körében a nagycsaládok értékeire. Napjainkban fontos erősíteni a családszemléletet, hiszen egyre inkább a közösségünk apadásáról szóló hírek vesznek körül. Idén ismét megszervezte a vetélkedőt az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi szervezete. A Petőfi Sándor Iskola V.-VIII. osztályos diákok körében olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a szervezők úgy döntöttek, két helyi szakasz lesz Kézdivásárhelyen. Az első helyi szakaszon 32 tanuló mérhette össze tudását. Először a gyerekeknek csapatnevet kellett választaniuk, tervezni maguknak egy címert, és írni egy rövid himnuszt, amelyet a zsűri előtt kellett bemutatniuk. Aztán jöttek a villámkérdések, amelyeknek már nagyobb tétjük volt, az a család, amely először jelentkezett a kérdés felolvasása után, válaszolhatott. Rossz válasz esetén két pontot lehetett veszíteni, így jól meg kellett gondolniuk, hogy emelik-e a kezüket. Helyes válasz esetén természetesen két pont jutalom járt. Ezt követte két kreatív versenyszám. A 'Legyen ön is nagycsaládos!' elnevezésű játék a népszerű tévéműsor alapján lett kitalálva. Ebben a versenyszámban szükség volt ismét egy kiválasztott személyre minden csapatból és a falra vetített kérdéseket kellett megválaszolni. Itt már fokozódott a tét, hisz ebben a játékban akár annyi pontot is lehetett szerezni, ami eldönthette, hogy ki lesz az első. A verseny végén, mindenki izgatottan várt az eredményhirdetésre, kezét összeszorítva magában a csapata nevét ismételgetve. Az első díjat a Napholdszarvasok-család vitte el, akiknek ezúton is gratulálunk! Holnap, 16 órától a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében kerül sor a második helyi szakaszra. A ma és holnapi első díjas két család vehet részt a március 29-ei baróti elődöntőn.Nyertesek:I. díj: NapholdszarvasokII. díj: LiliomokIII. díj: HunokRészletes információ: http://akk.mitesek.net/

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elsődleges célja az Adj, király, katonát! - vetélkedővel az, hogy felhívja a figyelmet az erdélyi magyarság körében a nagycsaládok értékeire. Napjainkban fontos erősíteni a családszemléletet, hiszen egyre inkább a közösségünk apadásáról szóló hírek vesznek körül. Idén ismét megszervezte a vetélkedőt az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi szervezete. A Petőfi Sándor Iskola V.-VIII. osztályos diákok körében olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a szervezők úgy döntöttek, két helyi szakasz lesz Kézdivásárhelyen. Az első helyi szakaszon 32 tanuló mérhette össze tudását. 

Először a gyerekeknek csapatnevet kellett választaniuk, tervezni maguknak egy címert, és írni egy rövid himnuszt, amelyet a zsűri előtt kellett bemutatniuk. Aztán jöttek a villámkérdések, amelyeknek már nagyobb tétjük volt, az a család, amely először jelentkezett a kérdés felolvasása után, válaszolhatott. Rossz válasz esetén két pontot lehetett veszíteni, így jól meg kellett gondolniuk, hogy emelik-e a kezüket. Helyes válasz esetén természetesen két pont jutalom járt. Ezt követte két kreatív versenyszám. A "Legyen ön is nagycsaládos!" elnevezésű játék a népszerű tévéműsor alapján lett kitalálva. Ebben a versenyszámban szükség volt ismét egy kiválasztott személyre minden csapatból és a falra vetített kérdéseket kellett megválaszolni. Itt már fokozódott a tét, hisz ebben a játékban akár annyi pontot is lehetett szerezni, ami eldönthette, hogy ki lesz az első. A verseny végén, mindenki izgatottan várt az eredményhirdetésre, kezét összeszorítva magában a csapata nevét ismételgetve. Az első díjat a Napholdszarvasok-család vitte el, akiknek ezúton is gratulálunk! Holnap, 16 órától a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében kerül sor a második helyi szakaszra. A ma és holnapi első díjas két család vehet részt a március 29-ei baróti elődöntőn.

Nyertesek:

I. díj: Napholdszarvasok
II. díj: Liliomok
III. díj: Hunok

Részletes információ: http://akk.mitesek.net/

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!