Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» U18-as kosárlabda Európa Bajnokság

U18-as kosárlabda Európa Bajnokság - Franciaország győzelmével ért véget a Bukarestben megrendezett lány U18-as EB. A franciak a döntőben a franciak egy óriási csata után az Orosz válogatottat győztek le 65-61-re. A bronzérmet a Szerbia együttese nyerte aki Hollandiát győzte le 59-46-ra.A Román válogatott szereplese az elvártnál gyengébbre sikeredett, a hazai pálya előnye ellenére ezúttal nem tudta elkerülni a kiesést az A osztályból.A táblázatban a 16.-ik helyen végzett és a Lengyel, Belga válogatott társaságában a jövő évtől a B osztályban fog szerepelni.A halvány szerepleshez egy jó adag balszerencse is hozzájárult hiszen mar a torna elején négy játékosuk is lesérült (Grigore Ana, Lovász Izabella, Usurelu Liliana, Cristina Gavrila). A két háromszéki lány a Domokos Réka és a Demeter Hanna viszonylag elég sok időt tölthetett a parkettán, és jó nemzetközi játéktapasztalatot szereztek ami majd hasznukra válik a jövő évi.A osztályos bajnokságban Domokos Réka mérkőzésenként átlag 18 percet játszott és a 9 mérkőzésen összesen 36 pontot szerzett, míg a Demeter Hanna átlag 23 percet játszott és összesen 32 pontot szerzett a válogatott színekben.A torna legjobb játékosa a 168 cm magas francia irányító Olivia Epoupa lett.A torna legjobb ötöse Olivia Epuopa (Franciaország) Aleksandra Stanacev (Szerbia), Alexandra Marchenkova és Albina Razheva (mindkettő orosz) és Kourtney Treffers (Hollandia).

Franciaország győzelmével ért véget a Bukarestben megrendezett lány U18-as EB. A franciak a döntőben a franciak egy óriási csata után az Orosz válogatottat győztek le 65-61-re. A bronzérmet a Szerbia együttese nyerte aki Hollandiát győzte le 59-46-ra.
A Román válogatott szereplese az elvártnál gyengébbre sikeredett, a hazai pálya előnye ellenére ezúttal nem tudta elkerülni a kiesést az A osztályból.
A táblázatban a 16.-ik helyen végzett és a Lengyel, Belga válogatott társaságában a jövő évtől a B osztályban fog szerepelni.
A halvány szerepleshez egy jó adag balszerencse is hozzájárult hiszen mar a torna elején négy játékosuk is lesérült (Grigore Ana, Lovász Izabella, Usurelu Liliana, Cristina Gavrila). A két háromszéki lány a Domokos Réka és a Demeter Hanna viszonylag elég sok időt tölthetett a parkettán, és jó nemzetközi játéktapasztalatot szereztek ami majd hasznukra válik a jövő évi.
A osztályos bajnokságban Domokos Réka mérkőzésenként átlag 18 percet játszott és a 9 mérkőzésen összesen 36 pontot szerzett, míg a Demeter Hanna átlag 23 percet játszott és összesen 32 pontot szerzett a válogatott színekben.
A torna legjobb játékosa a 168 cm magas francia irányító Olivia Epoupa lett.
A torna legjobb ötöse Olivia Epuopa (Franciaország) Aleksandra Stanacev (Szerbia), Alexandra Marchenkova és Albina Razheva (mindkettő orosz) és Kourtney Treffers (Hollandia).

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!