Péntek este a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban játszottak az U18-as lány OB elődöntő szakaszának rangadóját, amelyen a KSE csapata az idei bajnokság főesélyesét, a kolozsvári Napoca Baschet School csapatát fogadta.

Az első negyedet kiegyensúlyozott játék jellemezte, felváltva vezettek a csapatok a tabellán. A második negyedben a KSE fölpörgette a ritmust és Voloncs Orsi meg Biszak Bogi jó néhány ellenféltől ellopott labdájának köszönhetően 12 pontos előnyre tettünk szert a nagyszünetig. Mindenki bizakodva várta a folytatást. Az eredményjelző tábla "nagyon jól nézett ki" a nagyszünetben, ám ennek a "nagykönyvbe illő" második negyedbeli játéknak kemény ára volt. A csapatot kifárasztotta a pörgő ritmus, Bartok Rita és Kovács Renáta is begyűjtöttek 3-3 személyi hibát, Csurulya Helga lábát a görcs foga el a negyed végére és Szőcs Janka alig két percnyi játék után sérülten került a cserepadra. A harmadik negyedben amitől féltünk bekövetkezett. Az ellenfél zónavédekezésre váltott, a távoli dobásaink szerre kifordultak a kosárból és a fáradság miatt a védekezésbe is későre értek vissza lányaink, így a negyed végére ellenfelünk ledolgozta a hátrányát. Az utolsó negyedben a kolozsváriak a "hosszú cserepadjuknak" köszönhetően tudták tartani az őrült ritmust és csapdázós játékukkal fizikailag szép lassan "feldarálták" csapatunkat. A vereség ellenére a játékunk biztató volt, egálba tudtunk játszani a bajnokjelölt ellen.

KSE - NBS Kolozsvár 53-60 (16-17;23-10;3-16;11-17)

KSE: Csurulya Helga 21p, Biszak Boglárka 15p, Kovács Renáta 11p, Voloncs Orsolya 4p, Bartok Rita 2p, Bimbó Eszter, Incze Henrietta, Szőcs Janka, Mátyus Anita, Istók Anita.
Edző: Ljubomir Ljuba Kolarevic.

NBS Kolozsvár: Parau I 24(6)p, Saracut 12p, Topan 11(3)p, Budu 7p, Bot 4p, Carlan 2p, Mile, Nagy, Szabó, Muresan, Sav. Edző: Popa Carmin.

Gratula lányok , szép volt !

Az elődöntő szakasz véget ért, csapatunk csoprotmásodikként bejutott az ország legjobb 6 csapata közé. A döntő tornát május 4-8 között rendezik, a helyszínről 1-2 héten belül dönt a szövetség!