A Beke Ernő által kiadott album¬sorozat újabb darabja Üdvözlet Kézdiszékről. A szerző régi képeslapok révén mutatja be Kézdivásárhelyet és környékét.

A saját gyűjteményből származó, közel 500 darab 1944 előtti képes levelezőlap reprodukciójával illusztrált kötet kísérőszövegében Kisgyörgy Zoltán közíró eleveníti fel Kézdivásárhely és a kézdiszéki települések történelmét. A sepsiszentgyörgyi ALTPRINT kiadó gondozásában megjelent kötetet ára 120 lej.

Beke Ernő érdekesen építette fel a kiadványt: a különböző időszakokból származó képeslapok révén megismerhetjük a város különböző részeit, és így az album lapozgatása közben valóságos időutazást tehetünk. Láthatjuk, hogy milyen volt anno Kézdivásárhely főtere, a még csak facsemetékkel beültetett Molnár Józsiás park, hogyan nézett ki egykoron a Kanta, milyen volt a divat az 1900-as vagy 1940-es években stb. Természetesen a szakszerű magyarázat sem hiányzik a kötetből, Beke Ernő képaláírásait Kisgyörgy Zoltán történelmi visszatekintése egészíti ki. Az album révén nemcsak Kézdivásárhely múltjába tekinthetünk vissza, némiképp fájó szívvel szemlélhetjük a Csiszárfürdő egykori pompáját, megcsodálhatjuk a csernátoni Ika várának még nagyon jó állapotban levő zömtornyát, és azon is nosztalgiázhatunk, hogy milyen volt a világ, amikor az Ojtozi szoroson csak útlevéllel kelhettünk át...

Megvásárolni a könyvet hívja a 0744202702 telefonszámot vagy fáradjon be Kézdivásárhelyre a Gyűjtemények Házába.