Péntek délután tartotta kétórás évzáró ülését a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. Emlékezetes és nagyon hosszú év áll a szervezet mögött. Az eddigi szokásokat az idei évben sem törték meg, így a régió számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld Napos programok. A résztvevők üdvözlését követően Ráduly Attila egyesületi elnök képes beszámolóval, videókkal színesítve foglalta össze a 2017-es munkaévet.

A találkozón készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Programjaik tekintetében gazdagnak bizonyult ez az év is, hisz nem telt el hónap úgy, hogy a Zöld Nap Egyesület ne állt volna elő valamivel. A jelenlévők a december 29-ei közgyűlésen összegezték az idei év eredményeit, az aktuális fejlesztéseket és beszélgetés keretében vitatták meg a 2018-as év közös célkitűzéseinek legfontosabb kérdéseit. Egyrészt tovább folytatják a 2017-es évben sikerrel működő rendezvényeiket, másrészt újabb tevékenységekkel bővítik ezeket. A közgyűlés hivatalos részének befejezéseként díjazták a legaktívabb önkénteseket is. Az év önkéntese címet Kónya László (272 önkéntes óra/év) érdemelte ki, aki hatodik éve, hogy elkötelezettségével segíti a szervezet elismertségét, munkáját. A képzeletbeli dobogó második fokát Szabó Attila (259 órával), a harmadik helyet pedig Pál Zsuzsanna (184 órával) foglalta el. „Rendkívül boldog vagyok, hiszen egy újabb remek évet tudhatunk magunk mögött. Januártól meghatározott tervezés alapján, konkrét célrendszerrel, tudatosan kidolgozott, realista, megvalósítható rendezvényekkel folytatjuk tevékenységünket.” – hangsúlyozta a szervezet elnöke. A közgyűlésen összegezték az egyesület ez évi működését is, annak költségvetését, valamint a kommunikációs tevékenységet. Ezen estét is kötetlen hangulatban töltötte együtt a tagság a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig.

Az észrevételek, vélemények, a díjazások után kedélyes beszélgetéssel és koccintással zárult a találkozó. A Zöld Nap Egyesület vezetősége ez alkalomból, kíván mindenkinek egy sikerekben gazdag boldog új esztendőt!

Fotó: Ayse Büsra Yilmaz