Július 18-án civil kerekasztal beszélgetést szervezett a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) partnerségben a Zöld Nap Egyesülettel. A találkozón tizenkét civilszervezeti képviselő vett részt, jelen volt Jordán Péter a Heves Megyei Civil Központ vezetője, NEA Tanácstag, Nagy-Koncsik Katalin - Heves Megyei Civil Központ irodavezető és Rausz Zsolt referens is. A fotók a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek!

A jelenlévőket házigazdaként Kocsis Zoltán a Sportiroda vezetője köszöntötte. Ráduly Attila a CIVEK elnöke röviden ismertette az esemény célját és a rövid pár mondatos bemutatkozásokat követően el is kezdődött a másfél órás szakmai beszélgetés. A találkozó központjába a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati kiírás állt de egyeztettek újabb együttműködési lehetőségekről is. A beszélgetés formálisabb keretek között folytatódott és rátértek a tulajdonképpeni napirendi pontokra, kiemeltképpen a CIVEK által újra meghirdetett az Év Civil Szervezete, illetve az Év Önkéntese pályázatára és a DigiON nevű partnerségi projektre, melynek ismertetéséről Márton Fanni-Bíborka a Zöld Nap Egyesület tagja tartott egy vetített képes bemutatót.

A hétfői kerekasztal beszélgetés második felében a Heves Megyei Civil Központ munkatársai osztottak meg számos hasznos információt a civil szervezet képviselőkkel az októberben megjelenő NEA pályázatok kapcsán. Rausz Zsolt és Jordán Péter felhívták a jelenlévők figyelmet a pályázati kiírás pontos megértésére, gyakran előfordul, hogy a pályáztató által kiállított űrlap kitöltése sem teljes. Ugyanakkor ismertették, hogy első pályázóként külhoni szervezetek számára konzorciumban lehet csak benyújtani a pályázatot.

A találkozó sikeresnek bizonyult és megszervezésének hagyományát fenntartja a CIVEK vezetősége az elkövetkezendőkben is. Köszönjük mindenkinek a részvételt!