Örömmel értesítünk, hogy újabb magyar filmet vetítenek a romániai mozikban péntektől: a Becsúszó szerelem című könnyed és szórakoztató, mégis jelentős társadalmi problémákat felvető vígjátékot augusztus 27. után kilenc romániai városban lehet majd megnézni, román nyelvű felirattal (a cím hivatalos román fordítása: O altă ligă).

A történet szerint Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

A film forgatókönyvét Bárány Márton és Nagy Viktor Oszkár írta, operatőre Kürti István, vágója Sass Péter, a zenét pedig Tövisházi Ambrus szerezte. A főbb szerepeket Ötvös András, Gombó Viola Lotti, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Hajdu Szabolcs, Orosz Ákos, Piller Ádám, Rajkai Zoltán és Tenki Réka alakítja. A gyártó a Campfilm, producerei Erdős Melinda, Gerő Marcell és László Sára. A Becsúszó szerelem romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.
A Becsúszó szerelem augusztus 27-ével kezdődően látható lesz Bukarestben (Európa Mozi), Kolozsváron (Győzelem Mozi), Marosvásárhelyen (Művész Mozi), Besztercén (Dacia Művelődési Központ), Maroshévízen (Călimani Mozi), Nagyváradon (Cinema Palace), Brassóban (Cinema One) és Szatmárnémetiben (Cinema One). Sepsiszentgyörgyön a filmnek lesz egy szabadtéri vetítése augusztus 25-én az 1956-os emlékparkban, majd augusztus 27-étől a Művész Mozi tűzte műsorra. A magyar film Szalontán egy határmelléki fesztivál keretében mutatkozik be: a Festivalul Filmului pe Frontieră vetíti augusztus 29-én 20:30-tól. A Becsúszó szerelem romániai mozikörútja szeptemberben is folytatódik: a Brassói Magyar Napok szeptember 15-én, szerdán vetíti 20:30-as kezdettel a Magyar Filmudvarban, majd a kézdivásárhelyi Vigadó tűzi műsorra szeptember 6-án.

https://distribution.filmtett.ro/Becsuszo-szerelem