A kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben és a Vigadó Művelődési Ház dísztermében november 6-án tartott vetítettképes előadást Kollár Lajos és Mécs László a Himalája gyöngyszeme: Nepál címmel. A második rendhagyó földrajzóra iránt érdeklődők mindkét helyszínt zsúfolásig töltötték meg. Az előadáson készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!

Az egészséges életmódot, mozgást, utazást népszerűsítő két vendégről tudni kell, hogy 2002-ben még a néhai Erőss Zsolttal – utóbbi 2013 májusában tűnt el a Kancsendzönga-expedícióban – indították útnak az Erdélyben is nagy népszerűségnek örvendő „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciós-sorozatot. A két hegymászó második alkalommal járt a céhes városban. A kezdeményezéssel céljuk az volt, hogy földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát mássza meg magyar hegymászó és az ezzel kapcsolatos életmód-sport értékeket népszerűsítse. Ugyanakkor eredményeikkel ösztönözni szeretnének a mozgásra (életkorra való tekintet nélkül), ismereteink gyarapítására, utazásra, a magyarok megismertetésére távoli földrészeken is! Környezetvédelmi programjukban különös figyelmet fordítanak a természeti értékeket féltő szemlélet kialakítására.

A rendezvény szervezői a Székelyek a magasban – expedíció sorozat, a Zöld Nap Egyesület, a támogatók pedig a Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Vigadó Művelődési Ház voltak.

Fotó: Haykuhi Harutyunyan