Zöld Nap Egyesület

» Újra megszerveztük az "Adj Király Katonát" vetélkedőt

Újra megszerveztük az

A Turóczi Mózes Általános Iskola három diákja is képviseli Kézdivásárhelyt az Adj, király, katonát! című vetélkedő sepsiszentgyörgyi székelyföldi döntőjén. A továbbjutott csapat tagjai jó eséllyel készülhetnek a Mindent Eldöntő egyéni országos versenyre, melyet az idén is a Magyar Ifjúsági Tanács szervez meg.

Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskolában a vetélkedőt a Zöld Nap Egyesület szervezte meg, 2011. február 3-án az iskola osztálytermében.
A IV-VIII. osztályos tanulóiból álló 10 csapat 30 tagja vidám, mintegy két órás pörgős vetélkedőn küzdött meg. A versenyzők a Bardócz Csaba ikafalvi református lelkész és Bardócz Tímea. vallásoktató által szerkesztett mesefüzet tartalmából, és ügyességi próbákon bizonyították rátermettségüket. A három tagú "családokba" sorolt versenyzők első próbatételként nevet és címert választottak maguknak. A játékos, olykor becsapós villámkérdésekre ötletes megoldások és válaszok érkeztek. A legügyesebbnek bizonyult három csapat jutalomban és díszoklevélben részesült.
A zsűri tagjai: Lukács Irma, György Andrea, Kocsis Virág és Mátyás Ibolya voltak. Ezúton is a köszönik a szervezők a segítségüket.

Az Adj, király, katonát verseny kézdivásárhelyi vetélkedőjének díjazottjai:
I. Forró Norbert, Izsák Hortenzia és Dombai Linda
II. Sebestyén Henrietta, Sipos Boglárka és Kelemen Hunor
III. Babos Abigél, Hadnagy Beáta és Kovács Alpár

A vetélkedő további részleteiről, az egyes helyszínek szervezőiről az országos programfelelős, Bardócz Csaba ad tájékoztat (tel. 0742-871575).

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Györgyjakab Boróka

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!