Újra személyes jelenléttel szervez nyílt napokat a Sapientia minden helyszíne

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a közösség igényeire válaszolva újra személyesen is fogad látogatócsoportokat a négy helyszínén megszervezett nyílt napokon. A Csíkszeredai Kar március elejétől egészen április 8-ig péntekenként fogadja a bejelentkezett középiskolásokat, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön pedig az április 4–8. közötti hét közötti napokra lehet regisztrálni.

Az elmúlt évek megváltozott helyzete miatt kevesebb alkalom volt a személyes találkozásra, éppen ezért látja fontosnak az intézmény, hogy újra megnyissák a kapukat a középiskolások előtt, bemutatva a társadalomtudományok, humántudományok, művészet, mérnöki, matematika és természettudományok területén nyújtott továbbtanulási lehetőségeket. Az érdeklődők így láthatják, hogyan zajlik az oktatás a Sapientián, ráadásul sapis diákoktól szerezhetnek információt a szakokról.

Csíkszeredában több csoportot is fogadtak a szervezők, és még két pénteki napon várják azokat, akik már bejelentkeztek az eseményre. Három helyszín is április 4–8. között nyitja meg kapuit:  Kolozsváron ebben az időszakban tematikus napokon várják az érdeklődőket, Marosvásárhelyen a regisztrációt követően van lehetőség személyre szabni a programlehetőségeket, Sepsiszentgyörgyön pedig a két kihelyezett kertészmérnöki ágazathoz tartozó képzésről lehet információt szerezni. A különböző helyszínek programjai és a regisztrációs linkek a www.sapientia.ro honlapon megtalálhatók.