Januárban újra megkezdődik a kézdivásárhelyi műjégpálya építése, tájékoztatta a sajtót Bokor Tibor polgármester. A szerződést 2015. december 24-én, csütörtökön írta alá az Országos Beruházási Alap a Conico-Unicomp-Baumeister társulással. A műjégpálya építése, pénzforrás hiányában, 2009-ben állt le, azóta próbálják újra elindítani az építését, mindeddig sikertelenül.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3986.jpg



A kézdivásárhelyiek nagy álma válik valóra azzal, hogy 2016 januárjában végre újra elindul a műjégpálya építése. Többéves próbálkozás után, a 2015-ös év folyamán sikerült az Országos Beruházási Alap költségvetésébe befoglalni a munkálatot, majd a közbeszerzés kiírása után, valamint többszöri fellebbezés után, 2015 decemberében sikerült véglegesíteni a szerződést a kivitelezővel. Jó hír az is, hogy a közbeszerzést ugyan az a cég nyerte meg, aki 2006-ban is elindította a műjégpálya építését. A szerződő felek, vagyis a Conico-Unicomp-Baumeister társulás és az Országos Beruházási Alap 19.317.223 lejre (plusz áfa) kötött szerződést, a kivitelezési idő egy év, a vállalt garancia 5 év. Ez az érték az épület teljes befejezését és felszerelését tartalmazza, az önkormányzatnak csak a területrendezés lesz a feladata. A műjégpálya terve a Román Jégkorong Szövetség előírásai alapján készült, és tartalmazza mindazon feltételeket, amelyek szükségesek nemzetközi hokimérkőzések lebonyolítására. A terv szerint az épület összfelülete 5220 nm. és három szintes, ebben tusolóval és mellékhelyiséggel ellátott öltözők kapnak helyet, amelyet a játékosok, edzők, bírók használhatnak, lesz benne orvosi rendelő, raktárak, étkező, bár, mozgássérült feljáró lifttel, külön helyiség a média számára, valamint konferenciaterem. A műjégpálya lelátója körülbelül 400 férőhelyes lesz, a játéktér felülete 1745 nm. Felszerelését tekintve is az egyik legjobb lesz az országban: eredményjelző lámpa, jéggyalu, hűtőberendezés, páraelvonó rendszer, audio és videó rendszer, ledes kivilágítás, és minden, ami a mérkőzésekhez szükséges megtalálható lesz benne. „Azt remélem, hogy jövő karácsonykor már szalagot vághatunk a pályánál” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3987.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3988.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3989.jpg



Bokor Tibor köszönetet mondott Tamás Sándor megyetanácselnöknek, István Zoltán, volt szállításügyi államtitkárnak, és Antal Emőke mérnökasszonynak, az önkormányzat munkatársának, amiért sokat segítettek abban, hogy végre műjégpályája legyen Kézdivásárhelynek.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3990.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3991.jpg