Az első közös adventi gyertyagyújtás alkalmával kapcsolják fel az ünnepi fényeket a céhes városban. Az ünnepváró programsorozat a november 29-i gyertyagyújtással veszi kezdetét, és december 28-án, vasárnap Szinetár Dóra karácsonyi koncertjével zárul. A programsorozatban helyet kap helyitermék- és népművészeti karácsonyi vásár, koncertek és kulturális programok.

Ünnepre hangoló programok

Kézdivásárhely önkormányzata, a Vigadó Művelődési Ház, a római katolikus és református egyházközségek, valamint a Barabás Zsombor népművészeti egyesület közös szervezésében állt össze az egyhónapos programsorozat. Minden szombaton, 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, december 13-án ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásár kap helyet a város főterén, amely idén a karácsonyi vásár jellegét a Vigadóba költözteti át, ugyanis oda szervezi háromnapos kiállítását és vásárát a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület. A népművészeti karácsonyi vásár megnyitója december 11-én, csütörtökön lesz, a vásár egészen december 14-ig tart.

Mikulásjárás Kézdivásárhelyen

A Mikulás ebben az évben is ellátogat a kézdivásárhelyi gyerekekhez. December 5-én, pénteken a kézdivásárhelyi, nyujtódi, sárfalvi és oroszfalvi óvodások és kisiskolások kapnak ajándékot a Mikulástól, majd este 18 órától a főtérre érkezik szánján a Mikulás.

Koncertek és kulturális programok

Immár hagyománnyá vált, hogy az ünnepváró időszakban mind a Molnár Józsiás iskola, mind a Tanulók Klubja készül karácsonyi koncerttel. Ez idén sem lesz másként, az iskolások és tanáraik december 12-én, pénteken lépnek fel a Vigadóban, a fúvósok és a mazsik december 21-én, vasárnap hangolnak ünnepre. A koncertek sorát erősíti továbbá a Codex zenekar, az Ego Sum, Luiza Zan és a Snaps Vocal Band, valamint Szinetár Dóra. Kézdivásárhelyre érkezik Kochán Ferenc, és újra vendégünk lesz gyermekeivel Böjte Csaba atya is. Tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Mihály Vitéz Egyesület a Karácsonyi Énekek és Téli Hagyományok Fesztiválját, és nem maradhat el a RockKarácsony sem, amely idén is kétnapos lesz, és betölti az ötödik „életévét”. A RockKarácsonyra két magyarországi zenekar is eljön, emellett a helyi kedvenceink csapnak a húrok közé, és eléneklik az idénre írt karácsonyi dalukat is.

A Vigadóban zajló programokra jegyet váltani az intézmény jegypénztárában lehet. A koncertek pontos időpontjai és a teljes programsorozat megtalálható a www.kezdi.ro honlapon.


A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

A programok szervezője és támogatója: Kézdivásárhely polgármesteri hivatala, a Vigadó Művelődési Ház, a római katolikus és református egyházközségek, a RockKarácsony Egyesület és a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület.