Urbanizé, húsvét hétfőn, április 6.-án Palotaival és Griddel a Club For You-ban.

▷ Palotai Zsolt
Palotai Zsolt (művésznevén Dj Palotai, 1961, Győr – ) Magyarország legendás meghatározó underground DJ-je, az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik magyarországi meghonosítója.

Nem hiszem, hogy van olyan hazai underground party-arc, aki ne ismerné Zsolt nevét és eklektikus, valahogy mindig lépéselőnyben maradó zenei világát. Az atléta alkatú dj már tíz éve van a ringben, és még sosem akadt, aki padlóra küldje. Persze nehezen akadna ilyen, és nem csak a lemezek felkutatásával és lejátszásával töltött órák terén szerzett behozhatatlan előnye miatt. A hazai underground DJ-k nagy részére óriási hatással volt - és van - ez a negyven éves, csendes ember. A stílusbeli korlátokat folyamatosan átlépő, mindig a legújabb, legritkább, zeneileg előremutató kiadványokat bemutató Zsolt szelíd fanatizmusa emberek ezrei számára világította meg az ismeretlenség homályában müködő zenészek és kiadók irányába vezető ösvényt.

A Last Night a DJ Saved My Life című diszkó klasszikus nekem Zsoltról szól, mert nem egy embert ismerek, akinek ő mentette meg az életét egy dallal egy party lemezjátszói-mögül, egy lemezbolt pultjának túloldaláról, vagy a Tilos Rádió stúdiójából adva.

Ha belegondolunk, nélküle nem lenne vagy nem így lenne hazai underground tánczene. A győri származású Zsolt, nemzetközi hírű futball-bíró édesapja nyomdokain haladva a budapesti Testnevelési Főiskoláról ugyan kikopott, de éveken keresztül minden éjjel a Tilos az Á DJ-jeként 10-12 órás marathoni műsorokkal tartotta magát edzésben. Az akkori Tilos az Á-s esték - punktól a jazzen, hip hopon és a népzenén keresztül egészen a korai acid-ig húzódó - zenei választékának sokszínűségét ő oltotta a kezdetben kalózrádióként funkcionáló Tilos Rádióba. Mind az Á-ban, mind a Rádióban sokáig Zsolt volt az egyetlen zenész, s amikor az irreális kettős terhelés kettészakította volna, megjelentek a helyére beugró első DJ-palánták, akik többnyire tőle tanulták meg, amit a zenéről akkor tudni lehetett.

Azóta DJ-k több generációja cseperedett fel őt hallgatva a party-kon vagy a rádióban, de nem sok embert ismerek, aki képes lenne hozzá hasonlóan a leggázosabb gagyi euro-house profilú lemezboltok polcait is végigtúrni legalább hetente egyszer, hogy véletlenül behozott ritka hip-hop maxikat túrjon ki a szemét közül. Negyven évesen is olyan friss füllel válogat, mint egy tinédzser, és a bevált slágerek és stílusok állandó ismétlése helyett mindig igyekszik addig még soha nem hallott hangokat és ritmusokat tű alá helyezni. Nem sok DJ-t ismerek, aki Zsolthoz hasonló alázattal és tisztelettel viszonyulna ehhez a hivatáshoz.




▷ Grid
Drawn to it from a very early age, Grid studied music throughout school and college. He started venturing into electronic music at about 11 but only decided to take it up a notch later on, when at about 16 started making beats on his home pc. He decided to start djing to try to boost the underground electronic scene of his hometown in late 2007. Soon followed the forming of Tone Troopers, the audio-visual organization. The goal of the crew is to bring quality events to the public of his hometown. Grid's sets are mainly based on jump-up Drum'n'Bass mixed in a very fast pace with plenty of mashups and double drops but you can also find breaks and dubstep in his routines. In his short dj career he shared stages with the likes of Sub Focus, Emalkay, Jade, Chris Renegade, Spor, Anima Sound System, Bong-Ra, etc.
➜ Belépő: 10 RON -- 22:00 után: 15 RON

https://www.facebook.com/events/1570761566512687/