U18-as lány OB
Közel 300 néző volt kíváncsi a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban szombat este megrendezett U18-as lány országos bajnoki mérkőzésre, a háromszéki rangadóra, amely az NMSK es a Sepsiszentgyörgy ISK csapatai között zajlott. Már az első percektől nagy ambícióval, “feszült" egymásnak a két csapat látványos akciókkal kényeztették a közönséget. Az első negyed 5 pontos kézdivásárhelyi előnnyel zárult. A második negyedben a hazaiak váratlanul elbizonytalanodtak támadásban a dobások sehogyan sem akartak betalálni a gyűrűbe (a dobott 10 pontból egyetlen mezőny kosár jött össze, a többi 8 pont büntetőből született). A túloldalon a vendégek a remek formában játszó Bölöni Noémi irányításával 21 pontot értek el, és így sepsiszentgyörgyi előnnyel tértek nagyszünetre a csapatok. Pihenő után az NMSK lányai összeszedték magukat, majd egy rövid időre átvették a vezetést, de a negyed végé ismét a koncentráltabban játszó vendégcsapaté volt.
A folytatás az utolsó másodpercekig kiélezett, izgalmas csatát hozott. Az utolsó negyedben a hazaiak ismét hullámvölgybe kerültek és továbbra is a könnyeden kihagyott helyzetekkel jeleskedtek, míg a túloldalon Holinka Hanna két remekbe szabott egymás utáni hárompontos dobással távol tartotta a hazaiakat a felzárkózástól. Végül a mérkőzés eredménye 57-52, a vendégek győzelmével zárult. Gratulálunk nekik!

U14 lányok
For You Kolozsvár – NMSK
Szombaton november 5-én a Nagy Mózes ISK lányai, a csoport második helyezettjenek otthonába látogattak. A mérkőzés elött mar tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz párbaj lesz.
A mérkőzés első perceiben jól mozgott a pályán a Nagy Mózes. A sikeres támadások az ellenfél edzőjét időkérésre kényszerítették, miután a Kolozsvár rendezte sorait és végül 8-6 arányban nyerték a negyedet. A csapatunk második negyede hatalmas ritmussal kezdte a játékot és végig a 10 perc alatt tartva ezt, megnyertük a játék részt 9-16 arányban. Kiemelném itt azt a tényt, hogy erről a mérkőzésről hiányzott egy bokasérülés miatt az egyik alapjátékosunk, Tuchilus Kriszta.
A félidő után mindkét csapat új erökkel feszült egymásnak, eleinte a lányainknak sikerült néhány labdát elvenni az ellenféltől az ők játékfelükön és értékesítve ezeket a labdákat 9 pontra növelték előnyüket. A negyed második felében kissé visszaestünk fizikailag és a figyelmünk is lankadt, ezzel esélyt adva a Kolozsvárnak egyenlőre alakítani a negyedet, 13-13-ra. Az utolsó negyedben nem találtuk a kulcsát a védekezésnek és a támadásaink is egyre nehézkesebbek lettek. Egyéni védekező hibák sorozatának köszönhetően átvették a vezetést a hazaiak és végül ránk vertek 5 pontot. Végeredmény 53-48. Talán kis kitartással és egy jobb fizikai erőnléttel ez a mérkőzés a mi győzelmünkkel végződik. Reménykedünk, hogy az itthoni közönség elött, majd fordítani tudunk.

A következő mérkőzés Nagyszalonta otthonában lesz.