Nagy öröm és hála van bennünk, hogy immáron az V. Felsőháromszéki Gyalogos Zarándoklatot szervezzük meg az Irgalmasság évében Csíksomlyóra.
A tavalyi zarándoklat azért is volt bensőséges és kegyelmeiben gazdag, mert Istennek legyen hála nagyon sok komoly fiatal vett részt rajta, ami arra ösztönzött minket, hogy az idén is szervezzük meg a zarándoklatot.
Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú mottója: „Üdvözlégy, Úrnőnk, irgalmasságnak asszonya!”. Az Irgalmasság évében a kényelmes utazási lehetőségek mellett, őseinktől példát véve vállaljuk a gyalogos zarándoklatot, hogy alázatosabban köszönthessük az irgalmasságnak asszonyát.
Mindenkit szeretettel hívunk és várunk, hogy tartson velünk e zarándoklaton, amelyet a kézdi-orbai főesperességi hivatal és Olosz Gergely szervez.
Megkérjük a zarándokokat, hogy hozzanak magukkal:
• Megfelelő lábbelit!!! és zoknit, valamint váltócipőt és váltóruhát
• Esőkabátot vagy esőernyőt
• Hálózsákot és izolírt vagy pokrócot
• Tisztálkodási felszerelést
Az előző évekhez hasonlóan az ebéd, vacsora és reggeli biztosítva van, kérjük, hogy ezen felül mindenki saját belátása szerint hozzon magával szendvicset és vizet.
Alsó ill. felső korhatár nincs, de ha egy helységből több gyerek, vagy akár fiatal zarándokolna, akkor legyen egy vezetőjük, aki betöltötte a 18-ik életévét.
A csomagok szállítását is biztosítjuk. Viszont az éjszakai pihenések ideje alatt nem tudjuk biztosítani az őrzést, tehát mindenki nagyon vigyázzon a dolgaira.

Program:
Május 12-én, csütörtökön, 9-kor Szentmise a kantai templomban, majd indulás a Kászonok felé.
A Kantába várjuk Gelence község, Szentkatolna község, Csernáton község, Torja és Ozsdola község zarándokait.
Szentléleken a Szent István szobornál csatlakoznak Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck község zarándok csoportjai.
Május 13-án, pénteken, fél 9 reggeli, 9 óra szentmise, és utána indulás Csíkszentgyörgy fele a Nyerges tetőn keresztül.
Május 14-én, szombaton reggel csatlakozunk a csíkszentgyörgyi zarándokokhoz, és velük együtt megyünk Csíksomlyóra.
A haza utazáshoz lesz egy autóbusz, de amennyiben lehetséges próbáljuk megoldani a haza utazást a helységekből induló zarándok buszokkal.

Jelentkezni a helyi plébánosnál, vagy a 0745407326-os telefonszámon lehet lehet május 8-ig!
Várunk szeretettel!