November 14-18 között kerül megrendezésre Budapesten és Kézdivásárhelyen az V. MEB-33 elnevezésű nemzetközi női 3-3 elleni kosárlabda torna.

A rendezvény célja a magyarországi és erdélyi fiatalok között a sport (kosárlabdázás) népszerűsítése, egymás megismerése, magyarok és magyarok közötti kapcsolatok kiszélesítése, barátságok kötése.
Az eddigi MEB-33 kosárlabda tornákon 8-8 csapat vett részt. Az erdélyi és magyarországi gimnáziumi csapat összecsapásából 2011-ben a debreceni Tóth Árpád Gimnázium I. csapata, 2012-ben a szekszárdi Garay János Gimnázium csapata szerezte meg az első helyet, 2013-ban a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium csapata lett az első, 2014-ben a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző csapata szerezte meg az első helyet, ezért most a MEB-33 Vándorkupa az ők birtokukban van.
A tornákon a már említett városokon illetve csapatokok kívül részt vett a budapesti József Attila és Kölcsey Ferenc Gimnázium, a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium, a csíkszeredai Segítő Mária Katolikus Gimnázium, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, a kézdivásárhelyi Nagy
Mózes Líceum, a nagyszalontai Arany János Gimnázium, a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Református és Tamási Áron Gimnázium csapata. Az idei évben új gimnáziumi csapattal bővül a résztvevők köre: a budapesti Veres Pálné Gimnáziummal.
A Facebookon a tornának saját oldala van, melyen a tervek és lehetőségek szerint folyamatos tájékoztatást adnak a rendezők a tornáról.
A V. MEB-33 alkalmával négy magyarországi és öt erdélyi csapat verseng a vándorkupáért.

A csoport
1. Garay Janos - Szekszárd
2. József Attila Gimnázium Budapest
3. Nagy Mózes Gimnázium - Kézdivásárhely
4. Toldi Ferencz Gimnázium - Budapest
5. Baczkamadarasi Kis Gergely I - Székelyudvarhely

B. csoport
1. Baczkamadarasi Kis Gergely II, Székelyudvarhely
2. Veres Pálné Gimnázium
3. Bod Péter Tanítóképző, Kézdivásárhely
4. Arany János Gimnázium, Nagyszalonta