Szeptember 22-én, az Autómentes Világnapon a Zöld Nap Egyesület, a kézdivásárhelyi sportiroda és a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ hetedik alkalommal szervezett kerékpáros felvonulást. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozata az idén a Válassz, válts, variálj! mottót kapta.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

Kedden délutáni rendezvényre a több mint110 bringás azzal a céllal jött el, hogy a közlekedésben kezeljék azonos jogú partnerként a kerékpárosokat.
Az Európai Mobilitási Hét utolsó napján, az Európai Autómentes Napon tartott demonstráció fő célja a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítése, valamint a várost érő forgalmi terhelés, szmog csökkentése. A szervezők hangsúlyozzák, a legfőbb cél az, hogy a felvonulást követő munkanapon minél többen válasszák a kerékpárt közlekedési eszközül. A kritikus tömeg a céhes városi sportcsarnoktól indult, bekarikázott a céhes város központjába, onnan áthajtott az Ady Endre utcában, majd a Molnár Józsiás utca után ismét visszakanyarodott a központba és innen a sportcsarnokig jutott el.
Az esemény zárásaként az előre beregisztrált bringások sorsolással ajándékokat nyerhettek, kulacsokkal, trikókkal, laptoptáskákkal, könyvekkel és érmekkel ajándékozták meg a szervezők a jelenlévőket.

A résztvevők szeretnék, hogy tisztább legyen Kézdivásárhely levegője! Remélik, hogy a következő alkalommal még többen csatlakoznak a Kritikus Tömeghez. A szervezők ez úton mondanak köszönetet mindazoknak, akik a program gördülékeny lezajlását segítették.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Bíró Levente