A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata, immár ötödik alkalommal vette magához vándorbotját, hogy egy újabb helyi kézműves műhelyt látogasson meg. Ezúttal Szabó Annamária textilmérnök kézdivásárhelyi Marikó manufaktúra vállalkozását kereste fel. A látogatás során sok hasznos és érdekes ismeretet szereztek az ESC és helybeli önkéntesek. A csütörtöki látogatáson készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Rendkívüli élmény volt hallgatni a mérnöknő tájékoztatását, amely során nem csak munkafolyamatokkal ismerkedhettek meg, hanem az ott készült sajátos termékekkel, azok alapanyaival is. Ezen kívül, a termékek előállításának kapcsán, számos olyan dologra fény derült, ami nagyban összeegyeztethető a Zöld Nap Egyesület elveivel, hiszen a műhelyben jórészt ökológiai megfontolásból, olyan új típusú minőségi tárgyak készülnek, amelyek nem csak időtállóak, hanem harmonizálnak és ötvöződnek a népi motívumokkal, a természettel, valamint hozzájárulnak az egészséges életmód fenntartásához is. Továbbá az önkéntesek azt is megtudhatták, hogy az igényesen elkészített termékek: táskák, hátizsákok, csípőtáskák, bőröndök, dekorációs faliképek saját tervezésűek, míg a műhelyben nyomtatott egyedi pólók grafikusok által tervezett mintákkal készülnek leginkább a természet és autentikus értékeket kedvelő réteg számára, ezeket pedig többnyire webshop-on keresztül lehet megvásárolni. Öröm és jó érzés volt ott lenni, ahol a házigazda vendégként fogata a kis csapatot.

Hálás szívvel köszönjük Szabó Annamáriának, a szeretetet, az ajándékszatyrokat, és azt hogy lelkesen ismertette vállalkozásának szép, eredményes, de ugyanakkor küzdelmes oldalit is! További munkájához erőt, egészséget kívánunk!

Szerző: Kis Emese

Fotó: Ráduly Attila