2022. Július 17 - 20 között a Heves Megyei Civil Központ szakmai vezetője, Jordán Péter és két munkatársa Nagy-Koncsik Katalin és Rausz Zsolt látogatta meg a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületet. A látogatásról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A látogatás elsődleges célja volt a jó gyakorlatok átadása és a tapasztalatszerzés. A szervezetek tagjai tanulhattak egymástól és partnereiktől, meghallgatták egymás tapasztalatait és ezáltal ezek a tanácsok, javaslatok még jobban előre vitték munkáikat. Ezen kívül a kapcsolatok bővítése, egymás megismerése is fontos cél volt, hogy az elkövetkező időszakban tudják egymást segíteni. A szakmai program keretén belül hétfőn Ráduly Attila és Jordán Péter a Profi Rádió műsorában adtak interjút. A téma a magyarországi civil, valamint külhoni támogatások, ill. a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai voltak. A közel egy órás interjú során külön kiemelésre kerültek a konzorciumban megvalósításra kerülő pályázatok, ill. a magyarországi szervezetekkel partneri együttműködések kialakítása. Ezt követően pedig a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) kézdiszéki tagszervezeteinek tevékenységét ismerhette meg a küldöttség. Délután egy másfél órás kerekasztal beszélgetésre került sor a Sportszálló Társalgójában. A beszélgetés központjába itt is a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati kiírás állt de egyeztettek számos együttműködési lehetőségekről is.

A találkozó másnapján a céhes város főterét, udvartereit, az Incze László Céhtörténeti Múzeumot és a város sportkomplexumait fedezhették fel az egriek. Ugyanakkor Márton Fanni-Bíborka, a Zöld Nap Egyesület tagjának kalauzolásával Torja község fontosabb látványosságait, az Apor-lányok feredőjét és a Szent Anna tó csodálatos vidékét is megtekintették. Az esti jó hangulatú beszélgetések pedig közelebb hozták egymáshoz a szervezetekben tevékenykedő személyeket. A zöldek köszönik szépen az élménnyel teli napokat!

Fotó: Márton Fanni Bíborka és Ráduly Attila