A Zöld Nap Egyesület csapata október 3-án meghívást kapott a kézdimartonfalvi Gimnáziumba. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a délutáni hat fordulós vetélkedő. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A hétfői rendezvényen Silvia Blanco Gonzalez és Enrique De Paz Miguel, EVS önkéntesek, valamint Derzsi Katalin és Ráduly Attila vett részt a Zöld Nap egyesület részéről. A gimnázium udvarán és annak környékén egy játszó zónát alakítottak ki, majd az iskola résztvevőit 6-7 fős csapatokba osztották és máris kezdődhetett a verseny. A több órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le. A délutáni program végeztével a legügyesebb csapatot díjazták.

Köszönjük Szabó Edit és Kovács Beáta pedagógusoknak segítségét a játékok lebonyolításában, valamint Salamon Ferencnek az oktatási intézmény magyar szakos tanárának a meghívást.

Fotó: Ráduly Attila